Keissit

Fennia

Kuvapankkikuvista omaan kuvamaailmaan - lopputuloksena eheä kuvakokonaisuus, joka rikastuttaa Fennian yritysilmettä.

Yhteistyö Fennian kanssa aloitettiin vuonna 2015 kuvakonseptoinnilla. Fennian edelliset brändikuvat olivat vuodelta 2011 ja tuntuivat heistä loppuun käytetyiltä - uusia kuvatarpeita syntyi myöskin koko ajan lisää. Fennialla oli vastattu tarpeeseen kuvapankkikuvilla, mutta oli haasteellista löytää kuvia, joissa suomalaisuus tulisi selkeästi esiin. Nopeasti myös huomattiin, että kuvapankkikuvat tulivat kalliiksi ja lopputulos sekä yleisilme jäivät sirpaleisiksi. 


Fennia koki konseptoinnin erittäin hyödylliseksi. Kuvakonsepti kirkasti kuvatarpeita, tyyliä ja tavoitetta. Kuvatyöpajan yhteenveto on hyvä kiteytys, johon voi helposti tarvittaessa palata.
 

”Keksiläisten kanssa on ollut ihana tehdä töitä.
He ovat iloisia ja helposti lähestyttäviä.” 

Fennia valitsi Keksin myös kuvatuotantokumppanikseen. Ensimmäiset kuvaukset toteutettiin keväällä 2016 kolmena kuvauspäivänä, eri lokaatioissa ja useilla Keksin tavismalleilla. Hyvin tehdyn konseptin pohjalta oli helppo jatkaa kuvasuunnitteluun, jossa katettiin Fennialle oleelliset aiheet sekä varmistettiin, että kuvista henkii Fennian oma tunnelma. Kuvasuunnitelmassa otettiin huomioon myös Fennian laaja kanavakirjo ja monet eri käyttötarpeet.

Keksin paikkansapitävät kustannusarviot, projektinhallinta, huolellinen etukäteissuunnittelu sekä hyvin aikataulutetut kuvauspäivät ovat kaikki olleet Fennialle erittäin myönteisiä kokemuksia. 

Fennian kuviin on haettu eri ympäristöjen lisäksi myös vuodenaikaeroja. He kokivat helpoksi sen, että Keksillä saatiin nopeasti ajatuksesta kiinni ja kuvauksiin ehdotettiin malleiksi oikeanlaisia henkilöitä sekä sopivia kuvauslokaatioita. 

 


”Iloista tekemistä!”

 

Keksin projektityökalu Luutun ansiosta projekteihin liittyvä viestintä oli Fennian mielestä läpinäkyvää. Luutun keskusteluja on ollut helppo seurata ja kaikki tieto löytyy kootusti samasta paikasta. Keksin kuvapankki koettiin helppokäyttöiseksi ja Fennialle oli tärkeää, että kuviin pystyi palaamaan myöhemmin tilatakseen lisää kuvia.
 

Fenniassa on pidetty todella paljon Keksiläisten tavasta tehdä töitä. Tekeminen on ollut käytännönläheistä ja realistista ”jalat maassa” tekemistä. Uudet kuvat eroavat myös aiemmista Fennian käyttämistä kiiltokuvamaisista kuvista paljon. Nyt kuvista välittyy elämänmakuinen fiilis, lämminhenkisyys ja helposti lähestyttävyys. Asiakkaan sanoin tekemämme kuvat ovat rikastuttaneet paljon Fennian ilmettä. 

 

Keissin lähde: 
Sanna Mattinen, Fennia

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Kata Niemi

Valokuvaaja

Teemu Kuusimurto

Valokuvaaja

Kim Öhman

Assistentti

Pekka Rousi

Stylisti

Katariina Kaatrasalo

Meikkaaja

Satu Arvo

Meikkaaja

Anne Flink