Keissit

Tasa-arvovaltuutetun visuaalinen ilme

Miten valokuvata syrjintää, häirintää ja epäoikeudenmukaisuutta tavallisten suomalaisten arkisessa elämässä? Tasa-arvovaltuutetun uuden visuaalisen ilmeen tunnelataus ja hienovaraiset viestit koskettavat meitä kaikkia.

Yhteydenottopyyntö
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola

Syrjintä. Häirintä. Palkkaerot. Perhevapaat. Tasa-arvovaltuutetun käsittelemien aiheiden visualisointi ei ole ihan helppoa. Aiheet ovat kuitenkin hyvin todellisia, ja ne tapahtuvat oikeille ihmisille.

Tasa-arvovaltuutetun brändikuvauksissa haluttiin tuoda esiin hetkiä ja elämäntilanteita, joissa suomalainen tasa-arvo joutuu tulikokeeseen. Siis tavallisten ihmisten arkista elämää. 

Tiedottaja Päivi Ojanperä taustoittaa, että tasa-arvovaltuutettu haluaa olla helposti lähestyttävä viranomainen.

”Halusimme välittää tunteen, että tämä asia koskee juuri minua. Kuvien piti olla samaistuttavia ja niissä piti olla erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä.”

 

Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola

Miten hankalia aiheita voi kuvata?

Se on tapahtunut sinulle, puolisollesi tai ystävällesi. Työsopimus ei ole sitä mistä sovittiin. Huutelu jatkuu viikosta toiseen. Nuori kokemattomampi hakija saa paikan. Perhevapaan jälkeen ei olekaan työpaikkaa mihin palata.

Miten vaikeita käsitteellisiä aiheita voi valokuvata?

Menemällä rohkeasti kohti. Tasa-arvovaltuutettu puolustaa monennäköistä suomalaisuutta. Elämäntapaamme ja meitä kaikkia yksilöinä. Elämän pienet asiat ovat lopulta isoja ja merkityksellisiä, ja me Keksissä halusimme, että se välittyy kuvista. Tunnelatauksen ja hienovaraisten viestien piti näkyä kaikessa; niin malleissa, tekemisessä kuin kuvausympäristössä.

”Saimme raikkaita ja lähestyttäviä kuvia, jotka välittävät tunteita ja arvojamme”, Päivi Ojanperä iloitsee.

 

 

”Voimme pallotella avoimesti ajatuksia siitä, millainen visuaalisuus on tärkeää ja miten sitä voi välittää.”

 

Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, kuvittaja Mikael Ahlfors Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, kuvittaja Mikael Ahlfors
Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, kuvittaja Mikael Ahlfors Tasa-arvovaltuutettu brändikuvat, valokuvaaja Katri Lehtola

Visuaalisuudella voi muuttaa maailmaa

Saman arvomaailman jakavasta kumppanista kannattaa pitää tiukasti kiinni. Vuonna 2013 alkanut yhteistyö jatkuu molempia inspiroivana kumppanuutena. 

”Voimme pallotella avoimesti ajatuksia siitä, millainen visuaalisuus on tärkeää ja miten sitä voi välittää”, Päivi Ojanperä kertoo.

Kemiamme kohtaavat, ja vuosien myötä myös näkökulma on syventynyt.

”Olemme samalla taajuudella siitä, millainen henki kuviin halutaan. Voimme aina luottaa siihen, että lopputulos on sellainen kuin olemme toivoneet.”

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Kata Niemi

Tuottaja

Karoliina Ek

Valokuvaaja

Katri Lehtola

Kuvitukset

Mikael Ahlfors

Meikki ja hiukset

Tiina Willman

Assistentti

Jesse Pohjonen

Assistentti

Julia Paajanen