Keissit

Metsähallituksen kuvaukset

Metsähallituksen kesäkuvatuotannon tiimi näki hikeä ja heittäytymistä, vilpitöntä iloa ja aitoa metsätyötä. Ja tietysti maailman kauneinta suomalaista kesämaisemaa, helteellä höystettynä. Testasimme samalla hybridituotantoa, joka osoittautui menestykseksi.

Metsähallitus brändikuva. Kaksi naista Vallisaaressa, toinen hymyilee ja toinen nauraa ja pyyhkii hikeä otsalta.


 

Kuvasimme Metsähallituksen brändikuvat helteisessä Vallisaaressa, Nuuksiossa ja Loviisassa. Hybridituotanto, jossa kuvaamme samanaikaisesti stilliä ja videota, pääsi samalla ensimmäistä kertaa tositoimiin.

Huomioimme hybridituotannon jo suunnitellessamme kuvauksia. Mietimme, miten saamme kuvaajien työt limittymään toisiinsa niin, että tuotanto sujuu ja malleilla on mukavaa. Kaikki luisti paremmin kuin hyvin.

Katri Lehtola kuvasi stilliä ja Mikko Törmänen kuvasi samoista aiheista videokuvaa.

”Huomasimme, että se on toimiva ja asiakkaalle kustannustehokas tapa kuvata. Sen jälkeen olemme tehneet muitakin hybridituotantoja, joissa olemme kuvanneet still-kuvien rinnalla videopätkiä”, Mikko kertoo.

Hybridituotannon ykköshyödyt ovat, että asiakkaamme saa käyttöönsä yhtenäiset kuvat ja videot, ja erillistä videokuvauspäivää ei tarvitse järjestää. Metsähallituslaiset voivat jatkossa poimia videokirjastostaan lyhyitä videoita esimerkiksi brändimateriaaleihin, yritysesittelyihin tai someen. 

Ennen kuvauksia olimme jo ahkeroineet yhdessä Metsähallituksen kanssa kuvakonseptoinnin, kuvanlukukoulutuksen ja kuvapankin hankinnan äärellä. Yhteistyön tavoite on alusta asti ollut strateginen visuaalinen kumppanuus. Lukaise lisää täältä!

 

"On toimivaa ja asiakkaalle kustannustehokasta kuvata samoista
aiheista still- ja videokuvat samassa tuotannossa."

 

 

Metsähallitus brändikuva. Kaksi naista vallisaaressa, ottavat tukea toisistaan. Metsähallitus brändikuva. Vallisaaren satamakahvilan edessä kaksi naista hymyilevät jäätelöt kädessä.
Metsähallitus brändikuva. Vallisaaren lauttarannan laaja yleisnäkymä yläperspektiivistä. Metsähallitus brändikuva. Etualalla heinää ja epätarkkana taustalla kahden naisen hahmot.

Työ niin kuin se oikeasti tehdään

Metsähallituksen kesäkuvausten mallien joukosta saattoi bongata useita rohkeita metsähallituslaisia. Moni oli kuvatuotannossa paikalla esittämässä itseään – tai ainakin edustamassa ammattiaan.

”Kuvauksissa oli muun muassa Metsähallituksen metsuri, metsäasiantuntija, kesätyöntekijöitä ja kesätyöntekijöiden opastajia. Kuvasimme aitoja tilanteita, joissa esimerkiksi kesätyöntekijöitä perehdytettiin työhönsä”, Katri kertoo.

Kuvauspäivälle osui hellettä ja hikisiä otsahiuksia. Sehän sopi Metsähallituksen kuvakonseptiin mainiosti.

”Halusimme kuvata aidon näköistä tekemistä. Jos olemme vain kaatavinamme puuta tai teroittavinamme moottorisahan terää, kuviin voi tulla informatiivisia virheitä. Kun paikalla on metsuri, homma tulee tehtyä niin kuin se oikeasti tehdään. Kuka tahansa ei ehkä edes jaksaisi olla koko hellepäivää raskaissa varusteissa, ellei ole tottunut siihen”, Katri toteaa.

”Metsähallituksen henkilöistä jäi pirskahteleva ja iloinen fiilis. Konstailemattomia ihmisiä”, Mikko lisää.

 

"Halusimme kuvata aidon näköistä tekemistä."

 

 

Metsähallitus brändikuva. Mies laittaa naisen päähän kukkaseppeleen.
Metsähallitus brändikuva. Heinänkorsi tarkkana ja taustalla epätarkkana nainen.
Metsähallitus brändikuva. Nainen ja mies hymyilevät metsässä.


Kuvatuotanto on hiottua tiimityötä

Valitsemme aina kuvatuotantoihimme tekijäporukan, joka palvelee parhaiten asiakkaamme tarpeita. Suunnittelemme tuotannon ja kuvauspäivän kulun huolella etukäteen, ja tuottajamme vastaa, että hommat rullaavat kuten olemme sopineet.

Metsähallituksen kuvatuotannossa oli kaksi toisiaan täydentänyttä kuvaajaa.

”Tykkään kovasti kuvatuotantopäivistä, jolloin asioita tehdään yhdessä tiiminä”, Mikko fiilistelee.

Kuvaajat työstivät keskenään kuvankäsittelytavan, joka noudatti luotua kuvakonseptia ja istui Metsähallituksen brändiin. 

”Mikon kuvissa on yleensä tosi värikylläisiä sävyjä. Mikko pudotti värikkyyttä ja minä vähän nostin. Näin saimme drone-kuvista ja maassa kuvatuista stilleistä yhtenäisiä”, Katri selittää.

 

 

Metsähallitus brändikuva. Nuori poika virittää riippumattoa puuhun kiinni, nuori nainen seuraa vieressä.
Metsähallitus brändikuva. Nuori nainen istuu metsässä, hänellä on kartta kädessä ja hän nauraa.
Metsähallitus brändikuva. Nuori nainen makaa riippukeinussa ja nuori mies antaa vauhtia.
Metsähallitus brändikuva. Nuori nainen kalastaa. Metsähallitus brändikuva. Nuori nainen istuu riippumatossa ja nuori mies antaa vauhtia.
Metsähallitus brändikuva. Tyttö ja nuori poika ovat lammessa ja pärskyttelevät vettä toistensa päälle. Metsähallitus brändikuva. Nuori nainen ja tyttö syövät vohveleita.

Otoksia oravaperspektiivistä

Drone-kuvaus on oululaisen Mikko Törmäsen erikoistalentti.

”Aina ei tarvitse nostaa kopteria sataan metriin. Kuvasin esimerkiksi Metsähallituksen metsäasiantuntijaa metsän keskellä alle kymmenestä metristä, puiden latvojen alapuolelta. Sitä voisi kutsua oravaperspektiiviksi. Sillä tavalla still-kuviin saa hiukan eri kuvakulmaa ja näyttävyyttä.”

Miten puita väistellessä voi keskittyä kuvaamiseen?

”Olen aika taitava siinä, on tullut lennätettyä paljon kopteria. Se vaatii vain harjoittelua”, Mikko vinkkaa.

 

"Oravaperspektiivistä saa kuviin eri kuvakulmaa ja näyttävyyttä."

 

 

Metsähallitus brändikuva. Naismetsuri metsässä, käsi kuulosuojaimella.
Metsähallitus brändikuva. Naismetsuri pukee työkenkiä jalkaan.
Metsähallitus brändikuva. Naismetsuri teroittaa työvälinettä.

Tule sellaisena kuin olet

Brändikuvausten lisäksi järjestimme Metsähallituksen hallituksen ja johtoryhmän kuvaukset, joissa kuvaajana oli Mikael Ahlfors. 

”Kuvausten järjestelyt sujuivat hyvin Keksin oman projektityökalu Luutun kautta, ja Keksi huomioi toiveemme. Kuvauspäivä sujui suunnitellusti. Kuvaus, kuvaaja ja assistentti saivat kaikki hyvää palautetta”, Metsähallituksen vastuullisuusasiantuntija Hanna Kelola-Mäkeläinen kertoo. 

Hanna oli itse myös yksi kesäkuvausten malleista. 

”Päivä oli intensiivinen, mutta hauska. Oli mielenkiintoista kokea kuvaukset ja nähdä myöhemmin lopputulos. Aiempaa kokemusta kuvattavana olemisesta minulla ei ollut, joten kuvaus vaati heittäytymistä. Kuvaustiimi ja kuvaaja olivat rentoja, ja ilmapiiri oli mukava”, Hanna juttelee.

”Moni koki mallina olon jännittävänä uutena juttuna, mutta hyppäsi mukaan avoimin mielin. Muut mallit löytyivät Keksin tavismallipankista. Se oli sujuva järjestely”, Metsähallituksen tiedottaja Aino Ilkka lisää.

Ainon mukaan metsähallituslaisilla oli selkeästi luottavainen olo, koska he kykenivät heittäytymään kuvaustilanteeseen.

”Heiltä pyydettiin vain, että he tulevat paikalle omana itsenään. Hyvä, että saimme malleiksi nimenomaan metsähallituslaisia. Kukapa muu edes osaisi toimia metsurimallina kuin metsuri itse?”

 

"Kuvaustiimi ja kuvaaja olivat rentoja, ja ilmapiiri oli mukava."

 

 

Metsähallitus brändikuva. Metsäasiantuntija mittaa puun ympärysmittaa. Metsähallitus brändikuva. Metsäasiantuntija käyttää työvälinettään.
Metsähallitus brändikuva. Metsäasiantuntija käyttää työvälinettään. Metsähallitus brändikuva. Tyttö ja poika kävelevät metsässä rinkat selässä.
Metsähallitus brändikuva. Nuuksiossa oleva lampi yläperspektiivistä.
Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Lotta Vaija

Tuottaja

Karoliina Ek

Kuvaaja

Katri Lehtola

Kuvaaja

Mikael Ahlfors

Assistentti

Julia Paajanen

Stylisti

Helena Taylor

Meikkaaja

Tiina Willman