Keissit

Eddie Bauer

Keksi järjesti yhdysvaltalaiselle retkeilyjätille kuvauspuitteet Lappiin. Lumisade, revontulet, höyrytin, lasi-iglu, jäälyhdyt ja selleritikut?
You name it. Keksi hoitaa.

Keksin palvelut

Kuvatuotanto


Kun yhdysvaltalainen retkeily- ja urheiluvaatebrändi Eddie Bauer harkitsi toteuttavansa talvikauden mallistokuvaukset Suomessa, Keksi järjesti yrityksen kuvauksista vastaavalle tiimille lokaatiokierroksen.

Jenni-Justiina Niemi ja Karoliina Ek kuljettivat Eddie Bauerin AD Tracey Alvordia ja tuottaja Megan Schautia ensin Helsingin ympäristössä ja sitten Lapissa. Kaikki kuvauksellisimmat paikat Suomenlinnan kallioilta Levin luksusmökkiin, ivalolaiselle porotilalle ja Riisitunturin autiotuvalle käytiin läpi kahdeksassa päivässä. Reilua kuukautta myöhemmin Seattlesta, Los Angelesista ja Helsingistä lensi Ivaloon 19 hengen tuotantoryhmä.

Lokaatiokierroksen ja 10-päiväisen kuvausmatkan välissä Keksi oli järjestänyt, selvittänyt, vertaillut, hoitanut yhteyksiä ja organisoinut – muun muassa yhdysvaltalaisen tiimin kuljetukset sekä majoitukset, kuvauspaikat, cateringin, kaluston ja kuvausrekvisiitan. Keksi-tiimi kävi tekolumikurssin, jäljitti Lapin parhaan jätkänkynttilöiden tekijän ja hankki pääkaupungin vapaat perinnepotkukelkat ja vuokralumikengät mukaan pohjoiseen. Kaikki espressokeittimestä ahkioihin ja lehtipuhaltimista varpaanlämmittimiin pakattiin kahteen isoon pakettiautoon ja ajettiin ensin Saariselälle ja sitten Posiolle. Matkalta noukittiin, paitsi ne Lapin kauneimmat jätkänkynttilät, myös muun muassa monta säkkiä havuja.

 


Perillä järjestely jatkui. Keksin assistentti Jesse Pohjonen hoiti suvereenisti sekä cateringin että lumisoihdut, Julia Paajanen muun muassa mallien kuljetukset ja rekvisitointiavun. Tuomas Kujansuu ja Jouni Lehtonen loivat polut puolentoista metrin umpihankeen ja ripustivat jouluvaloja useamman kuin yhden kuvausmökin katonharjaan. Tuottaja Karoliina Ek taikoi parin tunnin varoitusajalla ompelukoneen keskeltä erämaata, ja Jenni-Justiina Niemi järjesti revontulet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan – kun kerran pyydettiin. Lokaatio stylisti Kaisa Hatakka jäädytti 30 jäälyhtyä yhden yön aikana ja askarteli toisena sata tekolumipalloa, kun näytti siltä, ettei suojalunta ole tarvittaessa saatavilla.

 


”Jokaisen keksiläisen kanssa on miellyttävä työskennellä
ja erityisen erinomaisia he ovat tiiminä.”
- Tracee Alvord
 

Eddie Bauerin tuottajan Megan Schautin mukaan niin tuotanto kuin logistiikkakin toimivat saumattomasti ja sujuvasti: ”Tuottajat tekivät lujasti töitä kuvatuotantomme onnistumisen eteen. Kaikki olivat avuliaita ja pitivät meistä hyvää huolta.”

Eddie Bauerin AD Tracee Alvord kehui keksiläisiä rautaisiksi ammattilaisiksi, joiden kanssa on ilo työskennellä. Hän kiitteli tiimin venymistä: ”Arvostan keksiläisten halukkuutta auttaa paitsi toinen toisiaan myös muita, milloin tahansa ja missä tahansa – silloinkin, kun se ei ole heidän vastuullaan. Kaikki olivat aina hyvällä tuulella ja nauttivat selvästi siitä, mitä tekevät.”

”Kuvasimme suurimmaksi osaksi kaukana asutuksesta, eikä kaikki tarvittava siksi todellakaan ollut helposti saatavilla. Meiltä ei kuitenkaan puuttunut mitään, koska paikallinen tiimi oli niin hyvin valmistautunut ja varustautunut. Jos jossain ilmeni ongelma, kaikki pyrkivät ratkaisemaan sen”, Alvord jatkaa.

 


”Suomessa on kaunista, joten hyvien kuvien tekeminen on helppoa."
- Megan Schaut
 

Työtä tehtiin ensimmäisestä illasta viimeiseen aamunsarastukseen paljon, mutta ei ryppyotsaisesti. Koko tiimillä oli upea matka. Amerikkalaiset saivat työn ohessa tutustua myös hyggeen, sisuun, salmiakkiin, kunnon suklaaseen ja lumipesuun. Parasta kaikista oli nähdä revontulet.

Sekä Tracee Alvord että Megan Schaut suosittelevat Keksiä kumppaniksi kaikille, jotka haluavat kuvata Suomessa. ”Keksillä on osaava tiimi ja ammattitaitoa vastata monenlaisiin tuotantotarpeisiin”, sanoo Megan Schaut.

 

Eddie Bauer brändikuva
Eddie Bauer brändikuva
Eddie Bauer brändikuva
Eddie Bauer brändikuva
Eddie Bauer brändikuva
Eddie Bauer brändikuva

Eddie Bauerin kuvat Embry Rucker.
Behind the scenes kuvat Keksin tiimi.

Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Karoliina Ek

Lokaatio stylisti

Kaisa Hatakka

Assistentti

Jesse Pohjonen

Assistentti

Julia Paajanen

Assistentti

Tuomas Kujansuu

Assistentti

Jouni Lehtonen