Tekijät

Tuotantoassistentti Jesse Pohjonen

Jesse Pohjonen

Tuotantoassistentti

 

Mistä olet erityisesti saanut kehuja tai kiitosta työssäsi?

Useimmiten saan kehuja villistä ajatuksenjuoksusta ja mielikuvitusrikkaista konsepteista. Sen lisäksi tietysti hyvästä tekemisen meiningistä, mukavan tunnelman luomisesta ja aikatauluissa pysymisestä. Joustavuudesta ja heittäytymisestä satelee myös silloin tällöin kiitosta.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

Olen mukautumiskykyinen ja monipuolinen tekijä. Tuon taloon kokonaisvaltaista ymmärrystä ja kokemusta erityisesti videotuotannoista - kaikesta siitä, mitä ne pitävät sisällään. Tuotannot ovat usein luovaa ongelmanratkaisua, ja siitä haasteesta minä pidän. 

Mikä on erikoisosaamistasi?

Olen elementissäni, kun pääsen ideoimaan, visioimaan ja suunnittelemaan asiakkaille erilaisia konsepteja ja lähestymistapoja. Kaikenlainen brainstormaaminen kiinnostaa! Olen vahvimmillani tarinankertojana. Tarinat – missä muodossa tahansa – ovat se asia, mikä minua kiehtoo ja inspiroi. Tarinoilla muutetaan maailmaa.

Mikä on parasta ja innostavinta työssäsi?

Laaja ja monipuolinen työnkuva sekä joustavat työajat. Unohtamatta tietenkään ihanaa ja kannustavaa työyhteisöä. Ehkä tärkeimpänä yksittäisenä asiana se, ettei yksikään päivä ole täysin samanlainen. Nautin myös siitä, että tapaan työssäni paljon uusia ihmisiä ja pääsen tutustumaan uusiin paikkoihin. 

Käsikirjoittajana pidän nykyään erityisesti siitä, kun pääsen asiakkaan toiveiden määrittämien raamien ja reunaehtojen sisällä pallottelemaan erilaisia lähestymistapoja ja konsepteja. Rajoitteet kiinnostavat ja haastavat juuri oikealla tavalla. 

Mitä olet oppinut viimeisimpänä?

Työssäni opin jatkuvasti jotain uutta. Olen Keksillä kuvaus-assistenttina työskennellessäni päässyt syventämään ymmärrystäni valosta, ja viimeaikoina ahaa-elämykset ovat liittyneet vahvasti juuri valojen tekemiseen. On kiehtovaa, mitä kaikkea valolla ja varjoilla voi tehdä ja miten valtavasti valo vaikuttaa kuvan tunnelmaan. Mahdollisuudet ovat rajattomat! En olisi vielä vuosi sitten uskonut, mikä uusi maailma minulle valojen myötä aukeaa. 

Mikä tekee työpäivästä onnistuneen?

Kuvauspäivän aikana se, että kuvaussuunnitelma on realistinen ja selkeä ja aikataulussa pysytään. Ylipäätänsä se, että tuotanto rullaa omalla painollaan, niinkuin sillä usein on Keksissä tapana rullata. Sopiva määrä haasteita ja uusia paikkoja ja ihmisiä pitävät työn mielenkiintoisena. Itseäni kiehtoo aina erityisesti se, kun tehdään jotain ”totutusta normaalista” poikkeavaa. Mitä villimpi ja kunnianhimoisempi on asiakkaan tarve ja briiffi, niin sitä parempi.

Mikä toimii vastapainona työllesi? 

Vastapainona työlle toimii luonto, ystävät ja taide kaikissa muodoissaan. Välillä on myös hyvä päästä tuulettumaan teknobileisiin. Hieman eskapismiin taipuvaisena rakastan uppoutua meditaation, kirjojen ja elokuvien maailmaan. Sinne työasiat harvemmin seuraavat perässä.

Mikä saa sinut hymyilemään?

Semmoinen tietynlainen aitous, hyvä huumorintaju ja hauskat ihmiset. Ja paskat meemit. Aurinko. Onnistumisen tunne. Hymy myös tarttuu, että ei siihen aina ihmeitä vaadita! Aina pitää olla vähän pilkettä silmäkulmassa. Ei se elämä ole loppujen lopuksi niin vakavaa. 

Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

Olen idearikas, vähän hullu, mutta kuitenkin ja ennenkaikkea aika rento tyyppi.

Keksiläiset kuvailevat Jesseä näin: 

- Luova out of the box -ajattelija
- Kiltti ja välittävä
- Niin cool, että välillä huimaa
- Löytää parhaat kuvauslokaatiot
- Taiteellinen hippi, joka taikoo parhaat eväät

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä, palaamme sinulle pikimmiten!

Keissit