Keissit

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Kuvamaailmassa oli tärkeää näyttää kaikki neljä vuoden aikaa. Ulkomaalaisia kuulemma joskus mietityttää Suomen olosuhteet opiskelupaikkana. Heille haluttiin näyttää kuinka hauskaa opiskelu on maassa, jossa on ihana kevät, kaunis kesä, hehkeä syksy ja eksoottinen talvi!

Kuvausten suunnittelu aloitettiin kuvatyöpajalla, jossa määriteltiin minkälaista kuvamaailmaa lähdetään tuottamaan. Metropolian sijainti pääkaupunkiseudulla oli tärkeässä roolissa ja kuviin haluttiinkin urbaania kaupunkielämää ja ihmisten elämää vilkkaassa ympäristössä. 

 

”Kuvausryhmä oli oma-aloitteinen
ja toimi itsenäisesti.”


Mallivalinnoilla haluttiin tuoda esiin kansainvälisyyttä. Keksin tavismalleista valittiin mukaan eri-ikäisiä, -näköisiä ja -taustaisia malleja. Stailauksessa huomioitiin eri koulutusalojen tunnelmat. 

 

”Suosittelen erityisesti niille,
joilla on tarvetta laadukkaille
kuville, joissa esiintyy
luontevasti tavallisia ihmisiä.”

 

Kuvatuotannon jälkeen pidettiin aina purkupalaveri, jossa käytiin kuvasato läpi ja mietittiin, mitä vielä voisi ottaa huomioon seuraavassa tuotannossa. Näin kuvaussuunnitelmia pystyttiin hyvin tarkentamaan projektin edetessä ja Metropolia sai tarvettaan vastaavia kuvia.

 

Keissin lähde: 

Satu Orkola, Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

 

Keissin tiimi

Valokuvaaja

Marjaana Malkamäki

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Kerttu Penttilä

Meikkaaja

Kata Niemi

Vastaavat keissit