Keissit

Tieteentekijöiden rakkaudentunnustus tieteelle

Mitä tiede tekijälle itselleen merkitsee? Konseptoimme ammattiliitto Tieteentekijöille brändivideot, joista välittyy aitoja tunteita ja ajatuksia tieteentekemisen merkityksestä. Nenäliinat esiin!

 


Mitä tapahtuu, kun saamme ideointiin vapaat kädet? Mielestämme enemmän on enemmän! Runsas valinnanvara auttaa asiakastakin hahmottamaan, mihin suuntaan videon konseptoinnissa kannattaisi lähteä.

Tieteentekijät halusi tarinallisen brändivideon, joka välittäisi mielikuvia siitä, mikä Tieteentekijät on, mitä se tekee ja miksi se on olemassa.

No mikä se sitten on? Tieteentekijät on tieteen, tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen parissa työskentelevien ammattiliitto, joka pitää työmarkkinoilla aktiivisesti jäsentensä puolta. Se on Suomen johtava tutkitun tiedon puolustaja ja suomalaisen tieteen tekemisen edunvalvoja.

”Halusimme tuoda videoiden avulla näkyviin, mitä tieteen tekeminen tieteentekijöille itselleen merkitsee. Sukelsimme pintaa syvemmälle myös tuodaksemme näkyviin arvojamme; muun muassa avoimuutta, yhteisöllisyyttä ja kansainvälisyyttä”, Tieteentekijöiden viestintäsuunnittelija Milla Talassalo kertoo.

Videolle toivottiin myös erilaisia kuvia Suomesta; luontoa, ihmisiä, tekemistä ja tutkimusta. Tiesimme Keksissä heti, että jos saisimme mahdollisuuden, loisimme jotakin merkityksellistä ja koskettavaa.
 

 

Tieteentekijät brändikuva
Tieteentekijät brändikuva

Keksistä tuli oikea tunne

Onneksi jo tarjousvaihe keikautti Tieteentekijöiden vaa’an Keksin suuntaan.

”Prosessi oli selkeästi kuvattu asiakkaan näkökulmasta. Se auttoi hahmottamaan kokonaisuutta. Myös ensimmäiset keskustelut asiakasvastaava Lotan kanssa vakuuttivat. Tuli tunne, että pystymme tuottamaan juuri sellaista sisältöä kuin olemme hakemassa”, Tieteentekijöiden Milla kertoo.

”Alkumetreillä jännitti, tuleeko videoissa näkymään liian kaupallinen tai mainosmainen ote. Pelko oli turha. Olimme paljon mukana vaikuttamassa videoiden tyyliin ja konseptiin. Kiitos siitä ohjaaja Jesselle, tuottaja Katalle ja asiakasvastaava Lotalle”, Milla kiittää.

Viestintäsuunnittelija kuvailee Keksin työskentelyä aikaansaavaksi. Tekemistä oli paljon, mutta se oli antoisaa.

”Työpajoissa saatiin kiteytettyä juuri se, mitä haimme. Yhteydenpito oli tiivistä myös myöhemmin kuvausten aikaan ja videoiden editointivaiheessa.”

 

"Halusimme tuoda näkyviin, mitä tieteen tekeminen
tieteentekijöille itselleen merkitsee."

 

Ideoiden runsaus auttoi kirkastamaan ajatuksia

Miten Tieteentekijöiden toiveita voisi lähestyä? Järjestimme muutaman yhteisen työpajan, pöyhimme läpi saamamme materiaalit ja konseptoimme Tieteentekijöille pussillisen ideoita.

Tieteentekijöiden vahva visuaalinen ilme olisi videolla läsnä, mutta kuvakerronta saisi olla jotakin aivan muuta. Halusimme antaa tilaa tunteelle, intohimolle ja tieteen imulle.

”Saimme monta konseptiehdotusta tutustuttavaksi, ja niistä heräsi hyvin erilaisia ajatuksia. Joistakin ideoista tuli tunne, että ne eivät sovi meille. Osa taas veti puoleensa enemmän. Keskustelimme tarkkaan eri vaihtoehdoista. Koska ehdotuksia oli niin runsaasti, punainen lanka kirkastui entisestään”, Milla Talassalo kertaa valintavaihetta.

Suosikki-ideat erottuivat Millan mukaan nopeasti joukosta. Ensimmäiseksi valittu konsepti tuntui viestintäsuunnittelijan mukaan hienolta ja tieteentekijöiden näköiseltä. Toinen kärkijoukkoon valittu idea osoittautui kuitenkin vielä paremmaksi. Tämä se on! Rakkaudentunnustus tieteelle.


 

Tieteentekijät brändikuva
Tieteentekijät brändikuva

"Koostimme videosarjan repliikit Tieteentekijöiden yhteisön
aidoista tunteista ja ajatuksista."

 

Mitä tiede sinulle merkitsee?

”Rakkaudentunnustus tieteelle -konsepti tuo esiin, kuinka omistautuneita tieteentekijät ovat ja mitä tiede ja sen tekeminen kaikessa raskaudessaan ja antoisuudessaan merkitsee. Koostimme videosarjan repliikit Tieteentekijöiden yhteisön aidoista tunteista ja ajatuksista”, Milla Talassalo kertoo.

Lopputuloksena syntyi kolme yksittäistä videota, yksi englanniksi ja kaksi suomeksi. Jokaisella tieteentekijä kertoo rakkaudestaan tieteeseen. Näytellysti ja fiktiivisesti, mutta todenmukaisesti.

”Olemme iloisia siitä, kuinka upeat esiintyjät saimme mukaan Tieteentekijöiden jäsenyhdistysaktiivien joukosta”, Milla iloitsee.

Koostimme videoista myös yhdistelmävideon, ja tekstitimme ne kaikki.

Tieteentekijöiden Milla kertoo, että kaikki videot on julkaistu, ja niistä on jo tullut palautetta.

”Palautteen mukaan videot kuvaavat hyvin tieteentekijöiden aitoja ajatuksia ja tunteita omaa työtä ja tieteen tekoa kohtaan, videoiden tunteikkuutta unohtamatta.”


 

 

 

 

 

Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Lotta Vaija

Käsikirjoittaja ja ohjaaja

Jesse Pohjonen

Kuvaaja

Mika Pakarinen

Leikkaaja

Lyydia Mäkipää

Tuottaja

Kata Niemi

Tuotantoassistentti

Julia Paajanen