Keissit

WSOY:n kirjailijoiden haastattelusarja

Toteutimme WSOY:lle tunteikkaan haastattelusarjan, jossa kirjailijat keskustelevat voimavaroista, unelmista ja elämästä. Joskus meilläkin menee roska silmään, mutta prosessi pysyy silti hanskassa.

 

Mistä saat voimaa?

Siihen kysymykseen vastasi nimekäs joukko suomalaisia kirjailijoita. Toteutimme WSOY:lle Mistä saat voimaa -kirjailijahaastattelusarjan videotuotannon, jossa Ripsa Koskinen-Papunen juttelee kirjailijoiden kanssa henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta, itseluottamuksesta, unelmista ja eletystä elämästä.

 

WSOY:n Brand Manager Mikko Immonen, miten päädyitte Keksiin?

”Keksi tuli heti mieleeni aiemman kokemuksen ja tuotannon myötä. Halusimme, että videoista välittyisi keskusteluaiheiden tunne, tunnelma ja laatu.”

 

Miten nappasimme kiinni haastattelusarjan ideasta?

”Keksin tuotantotiimi ymmärsi hyvin tavoitteemme ja millaista lopputulosta haimme. Sen toteutuminen varmistettiin kuvauksissa mainiosti; oli erilaisia ottoja, valaistuksia ja lavastuksia ja niiden variaatioita. Tuotantoon valikoitui myös projektin tarpeisiin nähden juuri oikeat tekijät.

 

Miten yllättävät tilanteet sujuivat?

”Keikka elää aina, mutta olitte osanneet varautua jo ennalta muuttuviin tilanteisiin. Yllättäviä muutoksia tai haasteita ei onneksi juuri tullut. Tarvittaviin muutoksiin tartuitte reippaasti, ja ratkaisut löytyivät aina luovasti.”

 

Onnistuimmeko jälkituotannossa?

”Prosessi sujui juuri niin laadukkaasti ja sujuvasti kuin olin odottanutkin. Selkeä yhteinen suunnitelma jouhevoitti myös jälkituotantoa. Aineistot tulivat meille jo julkaisukunnossa. Raakaversioiden leikkauksissa ja viimeistelyssä oltiin jo maalissa.”

 

Mikä fiilis tuotannosta jäi kokonaisuutena?

”Briiffaus, suunnittelupalaverit, esivalmistelut ja itse tuotantopäivät hoituivat selkeästi ja suoraviivaisesti. Projektityökalu Luuttu ja taustatyössä nähty vaiva auttoivat varmistamaan, että tavoitteet ovat kaikille selkeät. Se näkyi tuotannon sujuvuudessa ja laadukkaassa lopputuloksessa. Inspiroivia ja koskettavia haastatteluja on nautinto katsoa, ja ne toimivat erinomaisesti somessa.”

 

Millaista haastattelusarjaa oli tehdä kuvaajan näkökulmasta?

”Tämä oli mielenkiintoinen projekti paitsi aiheensa myös toteutuksensa puolesta. Työ piti suunnitella niin, että kokonaisuudesta tulisi sisällöllisesti ja visuaalisesti mahdollisimman laadukas”, videokuvaaja Katri Lehtola kertoo.

Katri kehuu, että yhteistyö WSOY:n kanssa sujui erinomaisesti.

”Mitä enemmän projektissa on mukana ihmisiä, sitä huolellisemmin se on suunniteltava. Kun mukana on asiakas, haastattelija, haastateltavat, tuottajat, meikkaajat, äänittäjä, kuvaaja, leikkaaja ja assarit, kaikkien on tehtävä osuutensa parhaansa mukaan ja tarvittaessa joustettava. Tällä tavalla kokonaisuus pysyy eheänä ja saadaan toimiva lopputulos.”

 

 

Katso kirjailijoiden täysipitkät haastattelut täältä. 

Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Lotta Vaija

Tuottaja

Kata Niemi

Kuvaaja

Katri Lehtola

Assistentti

Jesse Pohjonen

Meikkaaja

Tiina Willman

Meikkaaja

Anne Flink

Äänittäjä

Anssi Vättö