Keissit

HSY

Kymmenvuotiaat Keksi ja HSY ovat tehneet yhteistyötä koko olemassaolonsa ajan ja kumppanuus toimii mainiosti. Tuorein yhdessä tehty kuvatuotanto rakennettiin tukemaan HSY:n rekrytointia ja vahvistamaan työnantajamielikuvaa.

HSY brändikuva


Asiakkaan tarve oli saada aitoja, työnantajamielikuvaa vahvistavia kuvia ensisijaisesti rekrytointi-ilmoituksiin, joissa niillä on iso painoarvo. Vanhojen kuvien katsojalle välittämä viesti oli uusiin tarpeisiin sopimaton.

”Rekrytoimme eniten kenttätyöntekijöitä, kuten asentajia ja Sortti-asemanhoitajia, mutta heistä meillä ei silti juuri ole ollut toimivaa kuvamateriaalia. Tarvitsimme siksi raikkaita ja ajanhenkisiä kuvia, joissa nuoret ammattilaiset ovat oikeissa paikoissa, aidoissa työympäristöissä. Halusimme kuvien viestivän, että meillä on hyvä fiilis, mukavat tiimit ja kivaa sekä turvallista olla töissä. Myös monikulttuurisuutta haluttiin nostaa esiin”, HSY:n henkilöstökoordinaattori Sanna Juuma-Huuppola kertoo.

Kuvatuotanto toteutettiin loppusyksystä ja vaikka sää aiheutti haasteita, se osoittautui lopulta aitouden kannalta merkittäväksi tekijäksi. Marraskuun harmaus toi Elina Mannisen hienoihin kuviin luonnetta ja särmää – juuri sitä aitoutta, jolla erottaudutaan.

HSY:n visuaalinen suunnittelija Jussi Moilanen on rekrytointikuviin todella tyytyväinen. ”Kun kuvaa katsovan ihmisen spontaani ensireaktio on hehkutus, kuva on onnistunut. Näiden kohdalla on käynyt juuri näin. Yksityiskohtien summa toimii, kuvaajalla on ideoita sekä silmää, tekniset asiat ovat kunnossa ja mallit sopivia”, Jussi avaa. 
 

HSY brändikuva
HSY brändikuva

Jussi Moilanen on tehnyt yhteistyötä Keksin kanssa vuosia. Hän kertoo arvostavansa Keksin toiminnan tinkimättömyyttä, omien prosessien rohkeaa puolustamista sekä vastuullisuutta muun muassa siinä, että luovan työn tekijät saavat riittävän korvauksen.

”Vaikka en ole ollut mukana valitsemassa Keksiä, arvailen, että Keksi on valittu yksinkertaisesti siksi, että se on alansa huippua. Keksissä tarpeemme tunnistetaan, niihin vastataan ja me saamme hyviä kuvia, mikä on tietenkin kaikkein tärkeintä.

Toki meillä on muitakin pitkäaikaisia ja hyviä kumppaneita, joita arvostamme. Teemme kuitenkin jatkuvasti karsintaa eikä kumppanuuden pitkäaikaisuus ole itseisarvo. Jatkamme yhteistyötä vain, jos yhteistyö ja prosessi aidosti toimivat. Myös kemiat ovat kaikissa luovan työn kumppanuuksissa isossa roolissa. Jos joku hiertää, yhteistyö harvoin toimii”, Jussi sanoo.

 

HSY brändikuva


Keksin toimitusjohtaja Jenni-Justiina Niemi on vastannut HSY-asiakkuudesta koko ajan. Hän toteaa: ”minusta on hienoa tehdä yhteistyötä sellaisen asiakkaan kanssa, joka uskaltaa myös haastaa. Olen kiitollinen vuoropuhelusta, jota käymme avoimesti. Olemme yhteisen matkan varrella tehneet useita muutoksia omaan toimintaamme HSY:ltä saadun palautteen perusteella.”

”Vaikka meillä on iso liikevaihto ja olemme iso toimija, emme ole voittoa tavoitteleva organisaatio. Monopoliasemaa olisi vastuutonta käyttää holtittomasti ja markkinointibudjettimme ovat perustellusti melko pieniä. Kun teemme mittapuullamme isoja investointeja, haluamme kumppaniemme tuottavan meille erinomaista laatua. Keksin palveluiden laatu, luotettavuus ja varmuus ovat vakuuttaneet pitkin matkaa. Kuvat ovat olleet sekä teknisesti että muilla mittareilla tasokkaita. Jos jotain selvitettävää on tullut eteen, se on aina pyritty ratkaisemaan lopputuloksen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Rekrykuvaus on tästä hyvä esimerkki”, Jussi jatkaa. 

Sanna Juuma-Huuppola kertoo, että kuvat ovat toimineet käytössä: ”olemme saaneet rekrytointiin paljon entistä freesimmän ilmeen. Uusia kuvia on käytetty runsaasti muun muassa sosiaalisen median kanavissa kuten @hsymeillatoissa Instagram-tilillämme, omilla verkkosivuillamme, Oikotiellä ja opiskelijoiden Tiitus-sovelluksessa, ja uskon että niiden käyttöikä on pitkä”, Sanna sanoo.
 

HSY brändikuva
HSY brändikuva
Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Kaisa Hatakka

Valokuvaaja

Elina Manninen

Assistentti

Jesse Pohjonen

Meikkaaja

Satu Arvo