Keissit

Kiilto

Kiiltoa ja kekseliäisyyttä telakalla, raksalla ja sairaalassa.


Keksi hoitaa kuvaukset missä tahansa, myös sellaisissa lokaatioissa, joissa toimiminen vaatii erityisosaamista esimerkiksi turvallisuuden ja hygienian suhteen. Moni paikka, joihin kuvaamaan pääseminen on tunnetusti hankalaa, on valloitettu. 
 
Kiilto päätti päivittää ammattilaisille suunnatun Kiilto Pro brändinsä ilmettä. Tavoitteena oli vahvistaa tunnettuutta yhtenäisellä kuvamaailmalla. Vaativissa olosuhteissa tehtävien kuvausten tuotantoon haettiin myös apua. Tutustuimme asiakkaamme toimialaan sekä Kiillon uuteen brändirakenteeseen ja ymmärsimme, että onnistunut lopputulos edellyttää hyvän suunnittelun lisäksi kaikkien kuvatuotantoon osallistuvien vahvaa osaamista erityisolosuhteissa.
 


Konseptoinnin jälkeen oli kuvausten vuoro. Kuvasimme Turun telakalla, Helsingin mittavimmalla työmaalla Triplassa ja sairaalan simulaatiokeskuksessa. Tuottajat huomioivat suunnittelussa ympäristöjen tiukat erityisvaatimukset tarkasti.

”Kuviin ei haluta vaarallisen näköistä työskentelyä. Kaiken tulee olla aidon näköistä ja noudattaa turvamääräyksiä. Kuvauksissa käytetyt Keksin tavismallit esittävät työntekijöitä, mutta oikea ammattilainen opasti ja kommentoi tekemisen autenttisuutta. Säädöksiä liikkumisesta, vaatetuksesta ja turvavarusteista noudatetaan aina tarkasti.
Välillä vaaditaan kekseliäisyyttä saada kaikki tarvittava toteutettua, mutta me saamme kiksejä hankalissa paikoissa onnistumisesta”, Keksin tuotantopäällikkö Kata Niemi kertoo. 

Kiillon asiakkuudessa Keksin tuottajana on Karoliina Ek. Hän painottaa Keksin kokemuksen merkitystä tuotantojen onnistumisessa: ”Ymmärrämme hyvin asiakkaiden vaatimukset haastavissa paikoissa kuvaamisessa. Meillä on erityisosaamista ottaa vaatimukset huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Tiedämme myös, että yksityiskohdilla on näissä tuotannoissa suuri merkitys. Jos suojakypärän leukahihna ei ole kuvassa kiinni, ruutu on käyttökelvoton.” 
 

Kiillon AD Matti Raatikainen kiittelee raksakuvausten ennakkosuunnittelua ja kuvauspäivän sujuvuutta: ”Suunnittelu on aina tärkeää, mutta kun kuvataan Triplan työmaan kaltaisessa lokaatiossa, huolellisen pohjatyön tarve korostuu entisestään. Keksin etukäteiskartoituksessa luonnostelema kuvaussuunnitelma helpotti muun muassa yksittäisten kuvien hahmottamista ja antoi mahdollisuuden puuttua yksityiskohtiin. Kaikki tämä vaikutti kuvien lopulliseen laatuun.
Halusimme luonnollisesti, että asiakkaillemme aiheutuu kuvauksista mahdollisimman vähän vaivaa ja kokonaisuudesta jää hyvä fiilis. Huolella suunniteltu tuotanto eteni todella sujuvasti, ja päivästä jäi varmasti kaikille osapuolille hyvät muistot.” 

 


Markkinointipäällikkö Arja Seppälän mielestä sairaalakuvaukseen valittu lokaatio oli Keksiltä nappilöytö: ”Kohde oli jopa parempi kuin osasimme ennakkoon odottaa. Ilman Keksiä emme olisi löytäneet kuvauksiin näin täydellistä sairaalalokaatiota. Se, että laitteistot ja välineet ovat aitoja, antaa uskottavuutta sille, mitä kuvissamme tavoittelemme: olemme sairaalahygienian asiantuntijoita ja tiedämme kuinka tärkeitä, herkkiä ja arvokkaita välineitä puhdistetaan ja desinfioidaan. Oli meidän onnemme, että Keksin tuottaja Karoliina tunsi sairaalamaailman hyvin. Hänellä oli tilanne koko ajan hyppysissä, ja hyvällä sykkeellä etenimme kuvasta toiseen. Kaikki meni paremmin kuin hyvin, ja nyt käytämme tyytyväisinä uusia Kiilto Pro -brändiuudistuksen mukaisia kuvia.” 
 

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Kata Niemi

Tuottaja

Karoliina Ek

Valokuvaaja

Mikko Vähäniitty

Assistentti

Julia Paajanen

Meikkaaja

Tiina Willman

Vastaavat keissit