Palvelut

Informaatiomuotoilu

 

Oivalluksia ja ymmärrystä

Visualisointi on yksi tehokkaimmista työkaluista tiedon välittämiseen ja uusien oivallusten synnyttämiseen. Hyvin laadittu visualisointi tai infografiikka houkuttelee lukijoita ja pärjää kilpailussa huomiosta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tätäkin suurempi arvo on sillä, miten tiedon esittäminen visuaalisessa muodossa auttaa aineiston rakenteen hahmottamisessa ja kokonaiskuvan muodostamisessa.

 

Tieto näkyväksi

Numerot, sijaintitiedot, aikasarjat, hierarkiat ja muut sisällölliset rakenteet kääntyvät osaavissa käsissä visuaaliseen muotoon, joka paljastaa aineistosta sellaisia piirteitä, jotka tekstissä tai taulukossa jäisivät piiloon. Visualisointi tekee tiedon näkyväksi ja parhaimmillaan pakottaa huomaamaan jotakin, jota katsoja ei ikinä olisi osannut arvata aineistosta löytyvän.

 

Monipuoliset mahdollisuudet

Visualisoinnit soveltuvat sekä organisaation sisäiseen että ulkoiseen viestintään ja niitä voidaan käyttää data-analyysin työkaluna. Visualisointeja esitetään printissä, sosiaalisessa mediassa, organisaation verkkosivuilla tai esimerkiksi osana mobiilisovellusta. Visualisoinnit voivat olla staattisia, liikkuvia tai vuorovaikutteisia, ja ne voidaan tarvittaessa rakentaa niin, että grafiikka päivittyy automaattisesti aina kun tietokantaan lisätään uutta tietoa.

 

Huippuosaajat palveluksessanne

Toimimme yhteistyössä Suomen johtavan datavisualisointien suunnitteluun erikoistuneen yrityksen, Koponen+Hildénin kanssa ja tarjoamme asiakkaillemme laajan valikoiman palveluita tiedon visualisointiin. Toteutamme yksinkertaiset some-infografiikat, suunnittelemme monimutkaiset interaktiiviset visualisoinnit, kehitämme räätälöidyt visualisointityökalut ja laadimme ohjeistot infografiikalle.

 

Tiedon visualisointi osana viestinnän työkalupakkia

Visuaalisen viestinnän välineitä on monia ja niiden tarkoituksenmukainen käyttö edellyttää suunnittelua.  Järjestämme viestijöille ja asiantuntijoille räätälöityjä visualisointikoulutuksia. Lisäksi tiedon visualisointi voidaan sisällyttää osaksi visuaalista strategiaa ja työpajassa keskittyä visualisointien kehittämiseen. 

 

 

Kaipaatko apua informaatiomuotoilun toteutukseen?

Ota yhteyttä, palaamme sinulle pikimmiten!