Keissit

Suomi-kuvaa ulkomaisille työntekijöille

Pyysimme asiakkaalta suoraa palautetta kolmen päivän kuvauksista, jotka toteutettiin ripeällä aikataululla 25 Keksin tavismallin, kahden kuvaajan, kahden tuottajan, stailistin ja meikkaajien voimin. Tyytyväisyydestä hykerrellen luemme näitä vastauksia. Mutta samalla mietimme myös, miten kehitämme toimintaamme edelleen. Ainakin sen opimme, että jotta bändin soitto näyttää kuvissa uskottavalta, pitää sen oikeasti saada soittaa.

Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kolme henkilöä keskustelevat keskenään.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, kolme henkilöä istuvat pöydän ääressä.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa henkilö kierrättää paperia.

Mistä yhteistyössä oli kysymys?

 

”Keksi valittiin kilpailutuksen perusteella yhteistyökumppaniksi tuottamaan uusia kuvia Work in Finlandille, Business Finlandille ja ELY-Keskuksille. Projekti oli osa EU-rahoitteista Kokka kohti Suomea -hanketta.

 

Työnantajille kohdennettujen sivujen uudistusprojektin yhteydessä halusimme uudistaa myös sivujen kuvamaailmaa, sekä tarjota uusia kuvia myös muiden Suomi-kuvaa promoavien tahojen käyttöön. Yksi tavoitteistamme Work in Finlandilla on edistää monimuotoisuutta suomalaisessa työelämässä sekä viestiä kansainvälisille osaajille, että Suomi on monikulttuurinen ja avoin maa, joten korkean laadun lisäksi diversiteetin näkyminen kuvissa oli tärkeää.

 

Laadukkaat ja onnistuneet kuvat ovat erittäin tärkeitä, sillä haluamme kuvien myötä välittää realistisen kuvan suomalaisesta yhteiskunnasta ja tukea monimuotoisuutta suomalaisilla työpaikoilla. Koska kuvat tulevat myös muiden Suomea promoavien tahojen käyttöön, niiden tulee myös kuvastaa Suomen kilpailutekijöitä maailmalla, joita ovat muun muassa: turvallisuus, luonnonläheisyys, tasa-arvo työelämässä, työn ja vapaa-ajan balanssi, perheen ja vapaa-ajan tärkeys.  Olemme yhdessä luomassa Suomi-kuvaa ulkomaisille työntekijöille, ja onnistuneet ja laadukkaat kuvat ovat erittäin tärkeitä, sillä verkkosivut ovat usein se ensimmäinen paikka, jossa vaikutelma maasta muodostetaan.”

 

Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa on vaaleansiniseen huppariin pukeutunut henkilö.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa neljä henkilöä istuvat sohvalla.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kolme henkilöä kävelevät rappusia ylös peräkkäin.

Projektiaikataulu oli aika napakka – miten siitä selvittiin?

 

”Aikataulussa pysymiseen vaikutti erittäin paljon Keksin tehokas projektijohtaminen. Toki olimme itsekin pyrkineet tekemään mahdollisimman selkeän kuvauksen siitä, mitä kuvilta odotamme ja mihin tarpeisiin ne tulevat. Suunnitelmien tarkka läpikäynti ja projektin aikataulutus takasivat sen, että aikataulussa pysyttiin. Keksin tiimi oli erittäin hyvin organisoitu ja kommunikointi sujui hyvin koko projektin ajan. Keksin käyttämät projektityökalut olivat toimivia ja helppokäyttöisiä ja helpottivat myös osaltaan projektin sujumista. Projektitiimi Keksillä oli joustava ja päätöksiä pystyttiin tekemään ripeästi.”

 

Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kaksi henkilöä halaavat ja hymyilevät.

Mitkä ovat teidän näkökulmastanne Keksin vahvuudet?

 

”Keksillä todella ymmärretään asiakkaan tarpeita. Hinta–laatu-suhde on erinomainen, kuten myös vuorovaikutuksen avoimuus tilaajan kanssa projektin alusta loppuun. Kuvien käyttöoikeudet ovat myös kilpailijoihin verrattuna parhaat eli media- ja aikarajoituksettomat.

 

Useasti onnistuitte ylittämään odotuksemme projektin aikana. Esimerkkinä tästä voisi mainita, että vaikka kuvausajankohta luonnossa otettaville kuville sijoittui ehkä hankalimpaan mahdolliseen viikkoon, jolloin pauhasivat vuoden kovimmat syysmyrskyt, te tuotitte raikkaita ja valoisia ulkokuvia. Keksillä onkin vahva ammattitaito, laaja-alainen osaaminen ja vankka kokemus vastaavien kuvausten  toteuttamisesta. Työn laatu näkyy koko projektissa, aina tarjouksesta erittäin onnistuneeseen kuvausmallien valintaan ja kuvausten toteuttamiseen. Laadullisesti kuvat olivat juuri sitä, mitä haimmekin.

 

Erityisesti haluamme kiittää Keksin hyvää ja kattavaa mallipankkia, josta varmasti löytyy jokaiseen tarpeeseen henkilöitä. Me olimme Keksin tavismalleihin erittäin tyytyväisiä – he olivat todellisia tähtiä!”

 

work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kiharahiuksinen lapsi pitää käsissään sientä. Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kaksi henkilöä istuvat ratikkapysäkillä. Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa henkilö on ulkona sateenvarjon alla.
work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kaksi henkilöä istuvat riippumatossa. Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa henkilö pitää käsissään puolukoita. Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa useampi aikuinen ja lapsi ovat pelaamassa koripalloa ulkona.

Entä mitä parannettavaa meillä olisi toiminnassamme?

 

”Te kuuntelette asiakasta, ja otatte asiakkaan toiveet huomioon – ja vielä enemmänkin. Emme voi sanoa mitään negatiivista keksiläisten työskentelystä tai tästä projektista. Suosittelemme Keksiä lämpimästi kaikille, jotka tarvitsevat korkealaatuisia valokuvia ja haluavat tehdä yhteistyötä asiakaslähtöiden, luotettavan, joustavan ja ammattitaitoisen yrityksen kanssa.”

 

Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa viisi henkilöä kävelevät ulkona muutaman soitin mukanaan.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kaksi henkilöä kävelevät Helsingin kauppatorilla.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa toinen henkilöä laulaa ja toinen soittaa bassoa.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kaksi henkilöä kävelevät kaupungissa illalla.
Work in Finlandin ja Business Finlandin brändikuva, jossa kolme henkilöä istuvat ulkona.

Vastaajina

Riikka Hirsto, Head of Marketing, Work in Finland, Business Finland
Anne Riihimäki, Editor in Chief & Digital Marketing Manager, Work in Finland, Business Finland
Timo Selovuo, projektiasiantuntija, Varsinais-Suomen ELY-Keskus
Heidi Popova, projektipäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Lotta Vaija

Tuottaja

Liisa Eerola

Stylisti

Pia Hollo

Meikkaaja

Anne Flink

Meikkaaja

Satu Arvo

Meikkaaja

Pia Seikkula

Assistentti

Julia Paajanen