Keissit

Tehy

Yhteistyössä viestintätoimisto Drumin kanssa Keksi toteutti Tehylle kuvatuotantoja liiton kampanjoihin ja valtuustovaaleihin. Ammattien historiaa kunnioittava kuvatuotanto edellytti huolellista puvustamista ja tarkkaa projektinhallintaa.

Tehyn kuvatuotanto toteutettiin yhdessä viestintätoimisto Drumin kanssa. Yhteistyön aluksi Keksi teki Tehylle kuvan raskausajan työsyrjintään liittyvään kampanjaan. Tuotantoon oltiin tyytyväisiä, joten seuraavaksi valokuvaaja Teemu Kuusimurto kuvasi liiton puheenjohtajaehdokkaat Tehyn valtuuston vaaleja varten.

Isoin kuvatuotanto oli kuitenkin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten historiaa esittelevä Eilisestä huomiseen -kampanja. Kampanjaa varten kuvattiin kymmenen mallia eri sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi puvustettuina. Kukin malli puvustettiin sekä nykyaikaisiin että historiallisiin työasuihin, jotka ajoittuivat eri vuosikymmenille viimeisen sadan vuoden ajalta.

Teemu Kuusimurto / Tehy
Teemu Kuusimurto / Tehy

Eilisestä huomiseen -kampanja laadittiin Suomi 100 -juhlavuoden hengessä, ja kyseessä oli kunnianosoitus sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Suomen itsenäisyyden satavuotinen historia on myös naisten työelämään astumisen historiaa. Sosiaali- ja terveysala on edelleen merkittävä naisten työllistäjä. Kampanjan kuvitusta hyödynnettiin kampanjan verkkosivuilla, printti- ja bannerimainonnassa sekä somessa.

Tehyn kampanjan kuvatuotanto oli iso ja monivaiheinen. Tuottaja Kata Niemi aikataulutti tarkasti projektin eri vaiheet ja suunnitelmia pystyttiin tarvittaessa muuttamaan nopeasti.

 
Hommat hoidettiin ammattitaitoisella ”kaikki langat käsissä” -asenteella.
 
Mallien casting oli todella onnistunut, ja kuviin löydettiin sopivasti erilaisia ihmisiä. Kuvauspaikaksi valitussa Kaapelitehtaan studiossa oli tarpeeksi tilaa kaikille. Tehyn jäsenjärjestöt olivat suurena apuna kuvausten järjestelyvaiheessa esimerkiksi vanhojen pukujen hankinnassa. Vanhoja asuja löytyi myös stylisti Katariina Kaatrasalon kautta. Stylistilla oli kuvauksessa todella tärkeä rooli, ja Kaatrasalo oli tyylille uskollinen aivan pienissäkin yksityiskohdissa kuten sukkahousuissa

 

Puvustuksesta suuri kiitos Katariinalle, joka paneutui aikakausiin todella hienosti.

 

”Tehyn kampanjassa erityistä oli nykyajan ammattilaisten stailaaminen historiallisiksi ja tyylin autenttisuuden miettiminen. Kokonaisuuden työstäminen oli kiinnostavaa ja jopa pikkutarkkaa. Kuvauksessa mallien asennot päätettiin valmiiksi, jotta heidän peilikuvansa onnistuivat. Heidän piti löytää täsmälleen sama asento historiallisiin ja nykyajan kuviin”, kuvailee Keksin tuottaja Kata Niemi.

Keksi toimi projektin aikana tiiviisti yhteistyössä Drumin kanssa. Kampanja valmistui ajoissa hyvin suunnitellun aikataulun ansiosta.

 

Keksissä oli erityisen hyvä projektinhallinta, kivat ihmiset ja hyvä fiilis!

 

Eilisestä huomiseen -kampanjan ketjukuva otettiin käyttöön jo keväällä mutta henkilöiden yksittäisille kuville oli tarvetta vasta syksyllä. Yksittäiskuvien toimitus onnistui nopeasti ja joustavasti kesän jälkeen.

Keksin projektityökalu Luuttu oli virkistävä uusi tuttavuus. On helpottavaa, että asioita ei käsitellä sähköpostitulvassa vaan keskustelut ja projektin dokumentit löytyvät keskitetysti samasta paikasta.

Kaikkiaan hienoihin ja laadukkaisiin kuviin oltiin todella tyytyväisiä.

 

Kuvien avulla on päästy nostamaan esille tärkeää työtä tekeviä ammattilaisia.

 

Keissin lähde: Laura Rauhala, Drum

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Kata Niemi

Stylisti

Katariina Kaatrasalo

Meikkaaja

Satu Arvo

Meikkaaja

Sanna Uski

Assistentti

Pekka Rousi