Keissit

KPA Unicon

Selitysanimaatioon kiteytyy yrityksen tarina, tuotteen tai palvelun toiminta tai vaikka palvelupolku. Tuotamme animaatioita yhdessä Videotiivisteen kanssa. Kumppanuutemme on hiottu saumattomaksi ja ehkä juuri siksi asiakkaamme KPA Uniconin mielestä yhteistyössä huippua olivat sekä tuotantoprosessi että itse lopputulos.

Keksin palvelut

AnimaatioKun KPA Unicon tarvitsi oivaltavan selitysanimaation monimutkaisen energiantuotantoratkaisun toiminnasta, se valitsi toteuttajaksi Keksin. Tavoite oli tiivistää toimintaperiaatteet ja hyödyt yleisesti ymmärrettäviksi ja kohderyhmää puhuttelevaksi videoksi. Tavoitteeseen päästiin asiakaslähtöisen työpajatyöskentelyn kautta.

”Projekti alkoi aiheen ja kokonaisuuden sisäistämisestä. Selvitimme KPA Uniconin pääviestiä työpajassa, jossa sitä lähestyttiin eri näkökulmista, erilaisten vaiheiden ja työskentelymenetelmien kautta. Työpajaprosessin edetessä kokonaisuus alkoi hahmottua ja pääsimme pureutumaan itse pihviin”, kertoo Videotiivisteellä projektista vastannut Matti Nieminen.

Keksin ja Videotiivisteen prosessi kulkee jäsennellysti ja järjestelmällisesti. Ennen kuin video viedään tuotantoon, sisältö hiotaan yhdessä asiakkaan kanssa kolmessa työpajassa. Ensimmäisessä keskitytään ainoastaan asiasisältöön, toisessa työstetään visuaalista puolta ja kolmannessa nämä kaksi yhdistetään. Tämän jälkeen video lähtee tuotantoon. ”Visuaalisuudesta ja kuvista ei puhuta mitään, ennen kuin asia on sisäistetty. Olemme huomanneet, että tämä mahdollistaa oivaltavan kertomisen parhaiten”, Matti jatkaa.

Yhteisissä projekteissa Keksi huolehtii siitä, että animaatio rakentuu osaksi asiakkaan visuaalista kokonaisuutta, ja Videotiiviste puolestaan siitä, että haluttu viesti saadaan ymmärrettävästi perille”, sanoo Videotiivisteen tuotantopäällikkö Joni Pohjankettu. Videotiivisteen ja Keksin yhteistyö kiteytyy Jonin mielestä erinomaiseen asiakasymmärrykseen.”Keksin yli kymmenvuotinen kokemus visuaalisen viestinnän kokonaisuuksista ja brändeistä yhdistettynä Videotiivisteen huolella kehitettyihin prosesseihin ja monimutkaisten asiasisältöjen kiteyttämiseen täydentävät toisiaan”, Joni jatkaa.

Keksin toimitusjohtaja Jenni-Justiina Niemi on samoilla linjoilla: ”Videotiivisteen tyypit ovat fiksuja. Kaikille on tärkeää, että prosessi on selkeä, aikataulussa pysytään aina ja asiakkaan etua pohditaan kaikissa tilanteissa.”Jenni korostaa myös joustavuutta: ”Keksillä ja Videotiivisteellä on sama lähestymistapa. Otamme asioista huolella selvää, haemme asiakkaalle aidosti parhaita ratkaisuja ja teemme työmme asiakkaan tarpeiden mukaan.”

Paras asiakaspalaute on edelleen jatkuva yhteistyö. ”KPA Uniconille on tehty jo kolme animaatioita, pääasiassa myynnin tueksi”, kertoo Jenni.

Keksin ja Videotiivisteen yhteistyö joustaa mihin tahansa tekemiseen, jossa yhdistyvät visuaalinen viestintä ja mutkikkaiden asiasisältöjen käsittely sekä konkretisoiminen. Eniten ja jatkuvasti tehdään selitysvideoita, mutta yhä useammin ollaan myös asiakkaiden kumppanina esimerkiksi strategian työstämisessä visuaalisin keinoin.

”Yhteistä ymmärrystä ja näkemystä voidaan hyödyntää tekniikasta riippumatta melkein minkä tahansa asiasisällön viestinnässä”, Joni Pohjankettu sanoo.

 

Yhteydenottopyyntö

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Matti Nieminen

Animaatio ja grafiikat

Riku Leino

Assistentti

Jesse Pohjonen

3D-grafiikka

Lauri Harju

Käsikirjoitus ja kuvituksen suunnittelu

Videotiivisteen ja Keksin työryhmä