Kampanja

Naisjohtajat esiin!

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja esittelee
365 suomalaista menestynyttä ja lujatahtoista naista.
Kampanjan tarkoitus on avata yhteiskunnallista
keskustelua tasa-arvoisesta työelämästä.

 

Naisjohtajat esiin! -kampanjan valokuvanäyttely tuo joulukuussa naiset juhlavasti esille Helsingin Musiikkitalolle. Itsenäisyyspäivän alla avattava valokuvanäyttely on merkittävä katsaus satavuotiaan Suomen työelämään ja tasa-arvokeskusteluun. Naisjohtajien laaja kirjo tuo ilmi miten monille yhteiskunnan alueille naisjohtajien osaaminen Suomessa ulottuu.
 

Viisaita naisia

”Naisjohtajia yhdistää rohkeus toimia arvojensa mukaisesti. He ovat avoimia uudelle ja heillä on kykyä haastaa itsensä”, kuvailee Keksin toimitusjohtaja Jenni-Justiina Niemi kampanjaan osallistuneita naisjohtajia. 

Naisjohtajat esiin! -kampanja sai alkunsa kepeästä kahvipöytäkeskustelusta keväällä 2016. Seuraavaan Naistenpäivään mennessä Keksin valokuvaajat ympäri Suomen olivat kiertäneet kuvaamassa yhteensä 365 naisjohtajaa. Nyt kaikki valokuvat ja naisjohtajien tarinat on koottu yhteen kampanjasivustolle. Yhteiskunnalliselle keskustelulle Niemi näkee selvän tarpeen. ”Näiden viisaiden naisten kohtaamiset ovat konkretisoineet sen, että tasa-arvoisen työelämän eteen on tehtävä töitä. Niin kauan kuin tasa-arvon saralla on tehtävää, meidän tarvitsee puhua naisjohtajista”, kiteyttää Niemi.

 

Jättimäinen keikka

Keksin luova johtaja Natalia Baer kiittelee valokuvaajien työpanosta kampanjassa: ”365 naisjohtajan kuvaaminen Helsingistä Inariin on ollut meille valtava urakka. Tämä on Keksin ensimmäinen iso yhteinen kuvausprojekti ja ajankuvana merkittävä.” Keksin valokuvaajista naisjohtajia ovat kuvanneet Antti Karppinen, Elina Manninen, Janne Mikkilä, Jukka Rapo, Katja Lösönen, Katri Lehtola, Marjaana Malkamäki, Mikael Ahlfors, Mikko Törmänen, Mikko Vähäniitty, Pia Inberg, Riitta Supperi, Suvi-Tuuli Kankaanpää, Teemu Kuusimurto ja Tuomas Uusheimo. 

Salolainen valokuvaaja Katri Lehtola on pyrkinyt luomaan jokaisesta kuvaustilanteesta mieleenpainuvan kohtaamisen: ”Lyhyetkin hetket kuvattavan kanssa ovat olleet merkityksellisiä. Kuvissani naisjohtajan persoona yhdistyy omaan tulkintaani hänestä johtajana."

 

Katse tulevaisuuteen

Keksin toteuttaman kampanjan tarkoitus on herättää keskustelua tasa-arvosta työelämässä. Näyttelyn avajaispäivänä 5.12. Musiikkitalon lämpiossä pidetään paneelikeskustelu otsikolla ”Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys”. Paneelikeskustelua juontaa toimittaja Jonni Roos ja keskustelemassa ovat kouluttaja Kaisa Vuorinen, toiminnanjohtaja Sari Tuunainen, tulevaisuuden työn muotoilija Niklas Huotari, väitöskirjatutkija Anita Pösö, tasa-arvotilastojen yliaktuaari Miina Keski-Petäjä sekä kansanedustaja Ville Niinistö.

 

Kampanja yhdistää nuoria ja naisjohtajia

Osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa Keksi järjestää nuorten ja naisjohtajien tapaamisia työpaikoilla. Kohtaamisissa innostavat naisjohtajat jakavat kokemuksiaan ja rohkaisevat nuoria tavoittelemaan unelmiaan. Tapaamisia tullaan jatkamaan vuonna 2018 yhteistyöyritysten kanssa.
 


Naisjohtajat esiin! -naisjohtajien tarinatNaisjohtajat esiin! -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
Kampanja on valittu myös yhdeksi Naisjärjestöjen keskusliiton 100 Tasa-arvotekoa hankkeen teoista. 

Kampanja näkyy somessa @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100 #tasaarvo100

 

Lue myös:

Naisjohtajat esiin! -näyttely inspiroi vuoropuheluun -tiedote

Mukana tukemassa tasa-arvoisia mahdollisuuksia -tiedote

Avoimuus yhdistää naisjohtajia! -tiedote

Naisjohtajat esiin! -kampanjasivusto, yhteistyössä Keskuskauppakamari