Uutinen

Naisjohtajat esiin! -näyttely inspiroi vuoropuheluun

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanjan upea valokuvanäyttely suomalaisista naisjohtajista avautuu Musiikkitalossa 5.12.. Itsenäisyyspäivän alla avattava näyttely on merkittävä ajankuva satavuotiaasta Suomesta. Avajaispäivänä Musiikkitalossa järjestetään keskustelutilaisuus vuoropuhelun ja yhteistyön merkityksestä tasa-arvon edistämiseksi.

Naisjohtajat esiin! -näyttely tuo kahdeksi viikoksi naisjohtajat juhlavasti esille Helsingin Musiikkitalolle. Kampanjaan on kuvattu yhteensä 365 naisjohtajaa ympäri Suomen ja mukana on laaja kirjo niin politiikan, yritysmaailman kuin järjestökentänkin naisjohtajia. Pysäyttävät muotokuvat saavat Musiikkitalossa arvokkaan ympäristön.
 

Jättimäinen keikka

Naisjohtajat esiin! -näyttely on Keksin valokuvaajien ensimmäinen yhteinen kuvausprojekti, johon on osallistunut kaikkiaan 15 valokuvaajaa. Keksin luova johtaja Natalia Baer kiittelee valokuvaajien työpanosta kampanjassa: ”365 naisjohtajan kuvaaminen Helsingistä Inariin on ollut meille valtava urakka. Tämä on ajankuvana merkittävä ja näin jälkeenpäin tuntuu huikealta, että me teimme sen”.

Keksin valokuvaajista naisjohtajia ovat kuvanneet Antti Karppinen, Elina Manninen, Janne Mikkilä, Jukka Rapo, Katja Lösönen, Katri Lehtola, Marjaana Malkamäki, Mikael Ahlfors, Mikko Törmänen, Mikko Vähäniitty, Pia Inberg, Riitta Supperi, Suvi-Tuuli Kankaanpää, Teemu Kuusimurto ja Tuomas Uusheimo. 
 

Tasa-arvokeskustelun kiihdytys

Kampanjan yhtenä tarkoituksena on herättää yhteiskunnallista keskustelua tasa-arvon tilasta. Tiistaina 5.12. klo 14.30-15.30 Musiikkitalon Päälämpiössä on keskustelutilaisuus otsikolla ”Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys”. Keskusteluun osallistuvat kansanedustaja Ville Niinistö, kouluttaja Kaisa Vuorinen, toiminnanjohtaja Sari Tuunainen, tulevaisuuden työn muotoilija Niklas Huotari, väitöskirjatutkija Anita Pösö sekä tasa-arvotilastojen yliaktuaari Miina Keski-Petäjä. Keskustelun juontaa toimittaja Jonni Roos.

Keskustelussa etsitään näkökulmia tasa-arvoisen tulevaisuuden rakentamiseksi ja vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten tasa-arvon kehitystä edistetään tehokkaimmin? Millaisesta yhteistyöstä on erityistä hyötyä tasa-arvon edistämisessä? Mihin uudistuksiin yhteiskuntamme on valmis? Millaisia oivalluksia tai uusia toimintamalleja tarvitaan?
 

Kampanjan naisjakauma heijastelee nyky-yhteiskuntaa

”Kampanjaan kuvattujen naisten kirjo heijastelee todella tarkasti Suomen työelämässä olevien naisten työvoimarakennetta”, kommentoi 365 naisjohtajan sarjaa Anita Pösö. Hän on tutustunut väitöskirjaansa varten kampanjan naisjohtajien uratarinoihin. Pösö on yksi tiistaisen keskustelun osallistujista ja pohtii, miten johtamiskulttuuri saadaan muuttumaan aidosti monimuotoisuutta ja ammattiosaamista arvostavaksi. ”Organisaatiot hyötyisivät, jos päättävässä asemassa uskallettaisiin hakea erilaisia ratkaisuja, eikä aina rekrytoitaisi ”riskittömiä” 40–55-vuotiaita diplomi-insinöörimiehiä.”  

Kouluttaja Kaisa Vuorinen tuo keskusteluun nuorten näkökulman: ”Tytöt ja pojat tarvitsevat rohkaisua tulla näkyväksi ja roiman annoksen luottamusta omiin taitoihin”. Vuorinen on juuri voittanut Sitran Ratkaisu100-haastekilpailussa puolen miljoonan euron rahoituksen hankkeelleen Positiivinen CV. 

 

Lue kampanjaan osallistuneiden naisjohtajien tarinat.

 

”Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys” tiistaina 5.12. klo 14.30-15.30

Naisjohtajat esiin! -kampanjan naisista koottu valokuvanäyttely Musiikkitalossa 5.12.2017-1.1.2018
 

Lisätietoja:

Jenni-Justiina Niemi
toimitusjohtaja
0400 014 704    


Keksi on visuaalisen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija ja toteuttaja. 

Naisjohtajat esiin! -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Kampanja näkyy somessa: @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100