Uutinen

Mukana tukemassa tasa-arvoisia mahdollisuuksia

Naisjohtajat esiin! -kampanjan näyttely avautuu Musiikkitalossa 5.12. Näyttelyn ovat mahdollistaneet yhteistyökumppanit.


Näyttelyn mahdollistavat yhteistyökumppanit

Kampanjan valokuvia esittelevän näyttelyn mahdollistavat yhteistyökumppanit. Musiikkitalo avaa ovensa näyttelytilaksi, PixMill tuottaa näyttelyn suuret kuvapinnat ja Dialab toteuttaa valokuvatulosteet. Näyttelyn avajaisten yksityistilaisuuden tarjoilusta vastaa Restel, musiikkia korville suo naiskuoro KYN ja tilaisuuden somistaa Kaivokukka Kamppi. Interaktiiviset elämykset mahdollistaa Ostosikkuna.

Pyysimme Naisjohtajat esiin! -näyttelyn mahdollistajia kertomaan, mikä sai heidät lähtemään näyttelyn tukijaksi.

”Musiikissa kaikki ovat tasa-arvoisia, taide ei erottele ihmisen identiteettiä tai sukupuolta. Tämä näyttely tukee hyvin meidän arvokeskusteluamme”, kertovat Marja-Leena Lehtimäki ja Aila Asu Musiikkitalosta.

”Restelissä tehdään jatkuvasti tietoisia päätöksiä mm. rekrytoinneissa, jotta tasa-arvo toteutuu. Naisjohtajat esiin! -kampanjan näkökulma ja keskeinen näyttelypaikka puolsivat päätöstä lähteä mukaan tukemaan kampanjaa. Mielestäni jokainen kampanjassa mukana oleva naisjohtaja on sankari, joka tulee esiin tasa-arvon puolesta omalla kuvalla ja persoonallaa”, Kim Palhus kertoo. 

Satavuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlinnan ajankohta osuu loistavasti yksiin näyttelyn kanssa. Dialabin Pete Hintsanen ja Pixmillin Katja Karhu odottavat innolla laajaa yleisöä näyttelylle: ”Tämä on uusi tapa lähestyä tasa-arvokeskustelua. Näyttely on toteutettu niin, että sillä on oikeasti mahdollisuus saada näkyvyyttä ja sitä kautta vaikuttaa. Musiikkitalo on julkisena tilana oikea paikka kampanjan vahvoille, voimaannuttaville kuville ja kampanjan tasa-arvoa edistävä sisältö on sellainen, jonka takana voi mielellään seistä”.

Kaivokukka Kampin Johanna Kuukkasen mielestä tasa-arvo on asia, jonka tulee näkyä tänä päivänä niin, että kaikilla on mahdollisuus tavoitella samoja asioita työelämässä ja muilla elämän osa-alueilla. Kampanjan naisjohtajien moninaiset taustat ja uratarinat vahvistavat tätä.

Naiskuoro KYN:n tuottaja Susanna Kantelinen kertoo heidän innostuneen heti Naisjohtajat esiin! -kampanjasta ja sen toteutustavasta: ”Meille on ilo ja kunnia näkyä osana tätä tapahtumaa”.

”Meistä on tärkeää tukea naisia ja tasa-arvoa. Silloin mahdollistetaan myös ihan eri tavalla kaikkien asioiden toimivuus ja ihmisten tyytyväisyys. Tässä kampanjassa halusimme ehdottomasti olla mukana!”, toteaa Jarkko Heiskanen Ostosikkunasta.

 

Näyttelyn avajaispäivän 5.12. kaikille avoin osuus sisältää mielenkiintoista ohjelmaa:


14.30-15.30 Paneelikeskustelu "Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys",
keskustelun juontaa toimittaja Jonni Roos

Panelistit: 
Kaisa Vuorinen / Innostaja, opettaja, valmentaja, kouluttaja
Sari Tuunainen / Toiminnanjohtaja, Suomen Valmentajat ry
Niklas Huotari / aTalent Recruiting, positiivinen tulevaisuuden työn muotoilija
Anita Pösö / Senior lecturer, Haaga-Helia; doctoral researcher, University of Westminster "Mitä on menestys? - Naisjohtajien ajatuksia ja teemoja menestymisestä"
Miina Keski-Petäjä / TK, yliaktuaari Tilastokeskuksen tasa-arvotilastoissa, koulutukselta VTM ja opettaja
Ville Niinistö / Kansanedustaja

15.30-16.00 Naiskuoro KYN, johtaa Kaija Viitasalo

Tervetuloa avajaisiin ja näyttelyyn vaikuttumaan vahvoista, voimaannuttavista kuvista ja naisjohtajien tarinoista!


Naisjohtajat näyttely on esillä Musiikkitalossa 5.12.2017-1.1.2018.

 

Naisjohtajat esiin! -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Kampanja näkyy somessa: @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100