Kampanja

Naisjohtajat esiin!

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja esittelee 365 suomalaista menestynyttä ja lujatahtoista naista. Kampanja avaa yhteiskunnallista keskustelua tasa-arvoisesta työelämästä.

 

Keksin Naisjohtajat esiin! –kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua työelämän tasa-arvosta. Tasa-arvon edistämiseksi meidän täytyy tutustua siihen, minkälaisia naisjohtajat ovat. Millä toimialoilla heitä on eniten, entä vähiten? Miten he ovat edenneet urallaan? Minkälaisia haasteita he ovat kohdanneet? Keksin Juuso Koposen tekemä datavisualisointi tiivistää naisjohtajien tarinat uuteen muotoon ja antaa katsauksen naisten sijaintiin työelämässä.
 

Keksin valokuvaajat ympäri Suomen kiersivät kuvaamassa yhteensä 365 naisjohtajaa osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa. Kaikki valokuvat ja naisjohtajien tarinat on koottu yhteen kampanjasivustolle. Keksin toimitusjohtaja Jenni-Justiina Niemi näkee selvän tarpeen yhteiskunnalliselle keskustelulle: ”Näiden viisaiden naisten kohtaamiset ovat konkretisoineet sen, että tasa-arvoisen työelämän eteen on tehtävä töitä. Niin kauan kuin tasa-arvon saralla on tehtävää, meidän tarvitsee puhua naisjohtajista”. Hän kuvailee kampanjan osallistujia: ”Naisjohtajia yhdistää rohkeus toimia arvojensa mukaisesti. He ovat avoimia uudelle ja heillä on kykyä haastaa itsensä”.

 

Jättimäinen keikka 

Keksin luova johtaja Natalia Baer kiittelee valokuvaajien työpanosta kampanjassa: ”365 naisjohtajan kuvaaminen Helsingistä Inariin oli meille valtava urakka. Tämä oli Keksin ensimmäinen iso yhteinen kuvausprojekti ja ajankuvana merkittävä”. Keksin valokuvaajista naisjohtajia ovat kuvanneet Antti Karppinen, Elina Manninen, Janne Mikkilä, Jukka Rapo, Katja Lösönen, Katri Lehtola, Marjaana Malkamäki, Mikael Ahlfors, Mikko Törmänen, Mikko Vähäniitty, Pia Inberg, Riitta Supperi, Suvi-Tuuli Kankaanpää, Teemu Kuusimurto ja Tuomas Uusheimo. 
 

Salolainen valokuvaaja Katri Lehtola on pyrkinyt luomaan jokaisesta kuvaustilanteesta mieleenpainuvan kohtaamisen: ”Lyhyetkin hetket kuvattavan kanssa ovat olleet merkityksellisiä. Kuvissani naisjohtajan persoona yhdistyy omaan tulkintaani hänestä johtajana.”
 

 

Upea näyttely 

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017, juuri itsenäisyyspäivän kynnyksellä, Helsingin Musiikkitalolla avattiin Naisjohtajat esiin! -kampanjan valokuvanäyttely. Valtava näyttely oli merkittävä katsaus satavuotiaan Suomen työelämään ja tasa-arvokeskusteluun. Näyttelyssäkin esitelty naisjohtajien laaja kirjo tuo ilmi, miten monille yhteiskunnan alueille naisjohtajien osaaminen Suomessa ulottuu. 
 

 


 

Katse tulevaisuuteen 

Keksin toteuttaman kampanjan tarkoitus on herättää keskustelua tasa-arvosta työelämässä. Näyttelyn avajaispäivänä Musiikkitalon lämpiossä pidettiin paneelikeskustelu otsikolla ”Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys”. Paneelikeskustelun juonsi toimittaja Jonni Roos ja keskustelemassa olivat kouluttaja Kaisa Vuorinen, toiminnanjohtaja Sari Tuunainen, tulevaisuuden työn muotoilija Niklas Huotari, väitöskirjatutkija Anita Pösö, tasa-arvotilastojen yliaktuaari Miina Keski-Petäjä sekä kansanedustaja Ville Niinistö.

 

Kampanja yhdistää nuoria ja naisjohtajia

Osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa Keksi järjesti nuorten ja naisjohtajien tapaamisia työpaikoilla. Kohtaamisissa innostavat naisjohtajat jakoivat kokemuksiaan ja rohkaisivat nuoria tavoittelemaan unelmiaan.

 


 

Naisjohtajat esiin!

Naisjohtajien tarinat

 

 

Naisjohtajat esiin! -kampanja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. 
Kampanja on valittu myös yhdeksi Naisjärjestöjen keskusliiton 100 Tasa-arvotekoa -hankkeen teoista. 

Kampanja somessa @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100 #tasaarvo100

 

Lue myös:

Naisjohtajat esiin! -näyttely inspiroi vuoropuheluun -tiedote
Mukana tukemassa tasa-arvoisia mahdollisuuksia -tiedote
Avoimuus yhdistää naisjohtajia! -tiedote
Naisjohtajat esiin! -kampanjasivusto, yhteistyössä Keskuskauppakamari

Katso 100 tasa-arvotekoa video