Kampanja

Naisjohtajat esiin!

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja esittelee
365 suomalaista menestynyttä ja lujatahtoista naista.
Kampanja avaa yhteiskunnallista
keskustelua tasa-arvoisesta työelämästä.

 

Keksin Naisjohtajat esiin! –kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua työelämän tasa-arvosta. Tasa-arvon edistämiseksi meidän täytyy tutustua siihen, minkälaisia naisjohtajat ovat. Millä toimialoilla heitä on eniten, entä vähiten? Miten he ovat edenneet urallaan? Minkälaisia haasteita he ovat kohdanneet? Keksin Juuso Koposen tekemä datavisualisointi tiivistää naisjohtajien tarinat uuteen muotoon ja antaa katsauksen naisten sijaintiin työelämässä.

 

Naisjohtajat esiin! -kampanja sai alkunsa kepeästä kahvipöytäkeskustelusta keväällä 2016. Seuraavaan Naistenpäivään mennessä Keksin valokuvaajat ympäri Suomen olivat kiertäneet kuvaamassa yhteensä 365 naisjohtajaa. Nyt kaikki valokuvat ja naisjohtajien tarinat on koottu yhteen kampanjasivustolle.

Yhteiskunnalliselle keskustelulle Keksin toimitusjohtaja Jenni-Justiina Niemi näkee selvän tarpeen. ”Näiden viisaiden naisten kohtaamiset ovat konkretisoineet sen, että tasa-arvoisen työelämän eteen on tehtävä töitä. Niin kauan kuin tasa-arvon saralla on tehtävää, meidän tarvitsee puhua naisjohtajista”. Hän kuvailee kampanjan osallistujia: ”Naisjohtajia yhdistää rohkeus toimia arvojensa mukaisesti. He ovat avoimia uudelle ja heillä on kykyä haastaa itsensä.”

 

Jättimäinen keikka 

Keksin luova johtaja Natalia Baer kiittelee valokuvaajien työpanosta kampanjassa: ”365 naisjohtajan kuvaaminen Helsingistä Inariin on ollut meille valtava urakka. Tämä on Keksin ensimmäinen iso yhteinen kuvausprojekti ja ajankuvana merkittävä.” Keksin valokuvaajista naisjohtajia ovat kuvanneet Antti Karppinen, Elina Manninen, Janne Mikkilä, Jukka Rapo, Katja Lösönen, Katri Lehtola, Marjaana Malkamäki, Mikael Ahlfors, Mikko Törmänen, Mikko Vähäniitty, Pia Inberg, Riitta Supperi, Suvi-Tuuli Kankaanpää, Teemu Kuusimurto ja Tuomas Uusheimo

 

Salolainen valokuvaaja Katri Lehtola on pyrkinyt luomaan jokaisesta kuvaustilanteesta mieleenpainuvan kohtaamisen: ”Lyhyetkin hetket kuvattavan kanssa ovat olleet merkityksellisiä. Kuvissani naisjohtajan persoona yhdistyy omaan tulkintaani hänestä johtajana.”

 

 

Upea näyttely 

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017, juuri itsenäisyyspäivän kynnyksellä, Helsingin Musiikkitalolla avattiin Naisjohtajat esiin! -kampanjan valokuvanäyttely. Valtava näyttely on merkittävä katsaus satavuotiaan Suomen työelämään ja tasa-arvokeskusteluun. Näyttelyn kierrättäminen kansainväliselle yleisölle on keskusteluissa ja se on herättänyt kiinnostusta laajasti. Näyttelyssäkin esitelty naisjohtajien laaja kirjo tuo ilmi miten monille yhteiskunnan alueille naisjohtajien osaaminen Suomessa ulottuu. 

 

 

Katse tulevaisuuteen 

Keksin toteuttaman kampanjan tarkoitus on herättää keskustelua tasa-arvosta työelämässä. Näyttelyn avajaispäivänä 5.12.2017 Musiikkitalon lämpiossä pidettiin paneelikeskustelu otsikolla ”Positiivisten ketjureaktioiden kiihdytys”. Paneelikeskustelun juonsi toimittaja Jonni Roos ja keskustelemassa olivat kouluttaja Kaisa Vuorinen, toiminnanjohtaja Sari Tuunainen, tulevaisuuden työn muotoilija Niklas Huotari, väitöskirjatutkija Anita Pösö, tasa-arvotilastojen yliaktuaari Miina Keski-Petäjä sekä kansanedustaja Ville Niinistö.

 

Kampanja yhdistää nuoria ja naisjohtajia

Osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa Keksi järjestää nuorten ja naisjohtajien tapaamisia työpaikoilla. Kohtaamisissa innostavat naisjohtajat jakavat kokemuksiaan ja rohkaisevat nuoria tavoittelemaan unelmiaan. Tapaamisia jatketaan vuonna 2018 yhteistyöyritysten kanssa. Haluatko yrityksesi kanssa tavata tulevaisuuden tekijöitä? Ilmoittaudu mukaan!


 

Naisjohtajat esiin!

Naisjohtajien tarinat

 

 

Naisjohtajat esiin! -kampanja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Kampanja on valittu myös yhdeksi Naisjärjestöjen keskusliiton 100 Tasa-arvotekoa -hankkeen teoista. 

Kampanja näkyy somessa @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100 #tasaarvo100

 

Lue myös:

Naisjohtajat esiin! -näyttely inspiroi vuoropuheluun -tiedote
Mukana tukemassa tasa-arvoisia mahdollisuuksia -tiedote
Avoimuus yhdistää naisjohtajia! -tiedote
Naisjohtajat esiin! -kampanjasivusto, yhteistyössä Keskuskauppakamari

Katso 100-tasa-arvotekoa video