Blogi

Kuka on tavismalli?

”Olen malli”. Monelle tämä lausahdus luo mielikuvan nuoresta hoikasta naisesta, joka poseeraa muotiluomuksessa lehden sivuilla utuisin silmin tai kävelee catwalkilla huimissa koroissa helmat liehuen. Tai ehkä mieleen tulee tv-ruutu, jossa joukko veistoksellisia miehiä kävelee kartanon pihalla tummissa puvuissaan samalla, kun möreä miesääni kertoo edullisista miesten puvuista.

Meillä Keksillä malli, tai tarkemmin tavismalli, ei kuitenkaan tarkoita tällaisia henkilöitä eikä tällaisia töitä. Meidän asiakkaitamme ovat esimerkiksi pankit, vakuutusyhtiöt, ministeriöt, rakennusyhtiöt ja hotellit. Kuviinsa asiakkaamme haluavat tavallisia suomalaisia ihmisiä. Keksin kuvauksissa on tarvetta kaikenlaisille malleille: senioreille, junioreille, pienille, suurille, pyöreille, hoikille, pitkille, pätkille, kaljuille ja kiharille. 

Tavismallimme Emebeth ei olisi 10 vuotta sitten uskonut työskentelevänsä mallina kuvauksissa. ”Kuvaukset ovat aina kiinnostaneet minua, mutta olen ollut epävarma ja kamera jotenkin pelotti”, hän kertoo. Muutama vuosi sitten hän ilmoitti poikansa mukaan kuvauksiin ja seurasi kulisseissa, mitä kuvauksissa tapahtuu. ”Tajusin, että meno on rentoa ja kameran edessä ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä. Useimmiten kuvauksissa pitää tehdä jotain hyvin arkista ja vain olla, kameran unohtaa nopeasti. Nyt olen tehnyt useammat kuvaukset, vaikka en olisi ikinä uskonut”, Emebeth naurahtaa.

Tavismallimme Olli on ollut mukana yksissä kuvauksissa, mutta piti sitä loistavana kokemuksena. ”Ennen kuvauksia mietitytti, että jos kuvauksiin tulee paljon tosi kokeneita malleja ja itse on se ainut ensikertalainen ja on jotenkin pihalla”, Olli muistelee. Tämä oli kuitenkin turha huoli, sillä mukaan mahtui niin konkareita ja ensikertalaisiakin. Sitäpaitsi muilta malleilta sai paljon tukea ja vinkkejä. ”Mukaan heittäytyminen on todellakin sen arvoista, eikä kuvauksia tarvitse jännittää. Kuvauksista saa uusia kokemuksia ja mahdollisesti myös ystäviä – on rikkaus tutustua tosi erityylisiin ihmisiin, joihin ei muuten tutustuisi”, Olli lisää.

”Kuvaukset tuovat vaihtelua arkeen”, kertoo eläkkeellä oleva Titi. Hän jäi markkinointialan työstä eläkkeelle ja halusi eläkepäiviensä ratoksi jotain uutta kivaa tekemistä. ”Kuvausten parasta antia on, että jokainen kuvauspäivä on erilainen. Usein Keksin mallikeikat ovat minulle koko kuukauden odotetuin päivä. Sitäpaitsi Keksin kuvaustilanteet ovat aina välittömiä ja hyvin valmisteltuja, joten mallina ei tarvitse kuin olla oma itsensä”, Titi kertoo.

Uusien kokemusten, mielenkiintoisten ihmisten, vaihtelevan arjen ja oman kasvun lisäksi kuvauksista saa tietysti myös rahallisen palkkion.

”Mallipalkkiot ovat hyvä lisätienesti normaalin palkan lisäksi”, kertoo Jari. Hän on tehnyt erilaisia kuvauksia jo vuosia ja rohkaisee kaikkia kokeilemaan mallin työtä. "Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta Keksillä autetaan aina eteenpäin. Kaiken kokoiset ja näköiset voivat hakea tavismalliksi. Rohkeasti vaan eteenpäin, yrittänyttä ei laiteta”, Jari kannustaa.

Älä sinäkään aikaile, vaan liity Emebethin, Ollin, Titin ja Jarin joukkoon ilmoittautumalla Keksin tavismallipankkiin. Kuvauksissa nähdään!

 

Ilmoittaudu tavismalliksi