Blogi

3 päivää, 6 hotellia, 17 juhlat ja 65 mallia

Kämp Collection Hotelsien juhlakuviin haluttiin aito ja kiireetön fiilis. Valmiit kuvat huokuvat lämpöä, yhdessäolon keveyttä ja juhlatunnelmaa keskelle pimeintäkin vuodenaikaa. Keksin tuotantotiimin jäsenet paljastavat, mitä kuvien takana tapahtui.

Naispari menossa naimisiin, toinen pujottaa sormusta sormeen

Kata Niemi, tuottaja:

"Tämä oli mallimäärältään Keksin suurin yksittäinen kuvatuotanto. Malleja oli kolmen päivän aikana yli kuusikymmentä. Erilaisia juhlia kuvattiin kaikkiaan 17, joista jokaiseen haluttiin ryhmä ihmisiä ja aitoa juhlan tuntua. Esimerkiksi yhdet häät kuvattiin isossa juhlasalissa kahdeksalla mallilla. Kuvissa näyttää hienosti, että juhlaväkeä on paikalla enemmänkin. Kuvauksissa siirryttiin sutjakasti kuvauspaikasta, juhlatilasta ja tunnelmasta toiseen. Kolmessa päivässä saatiin kuvata todella monenlaista:  häistä hautajaisiin, baby showerista valmistujaisiin, hilpeistä pikkujouluista kesäisiin polttareihin. Kontrastia ei näistä kuvauksista puuttunut!"

 

Naispari menossa naimisiin, toinen pujottaa sormusta toiselle
Lähikuva sormuksen pujottamisesta
Naispari menossa naimisiin, toinen pujottaa sormusta sormeen

Elina Manninen, valokuvaaja:

"Oli ehdottomasti hienoa ja vähän jännittävääkin saada toteuttaa näin isot kuvaukset niin merkittävälle asiakkaalle. Itse kuvaaminen vaati tarkkaa keskittymistä ja etukäteen paljon yksityiskohtien miettimistä ja huolellista suunnittelua. Kuvaustilanteisiin oli ihanaa uppoutua, puitteet ja mallit olivat upeita! Ja kyllä minä ylpeänä esittelen myös lopputulosta. Kaikki kuvissa toimii niinkuin etukäteen oltiin toivottu ja ajateltu. Kuvat ovat yhtäaikaa luonnollisia, juhlallisia, tunnelmallisia ja spontaaneja – kukin juhla omalla tavallaan."

 

Aviomies ja vaimo tanssivat häävalssia kristallikruunun alla juhlasalissa

Helena Taylor, stylisti:

"Hotellit ovat stylistin unelmakuvauslokaatioita, arvatkaapa miksi? No siksi, että hotellien auloissa on matkatavaroiden kuljettamiseen tarkoitettuja kärryjä. Kuvausvaatteiden roudaaminen sujuu kuin tanssi. En ole ikinä ennen puvustanut näin monta mallia yksien kuvausten aikana. Rumien joulupaitojen metsästäminen oli ehdottomasti tosi hauskaa ja kuvista tuli aivan hulvattomia. Perinteisiä juhlapukuja valitessani minulla tuli lähinnä omat vanhojentassit mieleen. Häävieraita ja morsiamia esittävistä malleista monet eivät olleet aikaisemmin edes pukeutuneet vastaaviin juhlamekkoihin, joten olimme kaikki vähän vierailla vesillä. "

 

Tiina Willman & Satu Arvo, meikkaajat:

"Oli oikeastaan pieni ihme, ettei näin isoissa kuvauksissa sattunut mitään kommelluksia. Pientä kiireen tuntua oli toki koko kolme päivää, mutta kaikki sujui tosi smoothisti. Malleja oli paljon, joten myös erilaisia juhlalookeja saatiin luoda lukuisia erilaisia. Oli upeaa saada kuvauksiin mukaan designerpukuja. Laadukas asu upgreidaa kokonaisuutta ja on iso osa maskeeraussuunnittelua. Meikin ja hiuslookin suunnittelussa tärkeintä on nähdä kokonaisuus päästä varpaisiin, ja yhteisymmärrys lopputuloksesta puvustajan kanssa on tämän tyylisissä kuvauksissa kaiken perustana."

 

Jesse Pohjonen, assistentti:

"Valaistuksellisesti projekti oli sopivan haastava ja supermielenkiintoinen. Sama tila piti valaista esimerkiksi illaksi ja päiväksi peräjälkeen. Tässä onnistuimme mielestäni hienosti. Ehkä ikimuistoisin hetki kuvauksissa oli se, kun yhtäkkiä olen setissä tanssilattialla keskellä bailaavia ihmisiä ja juoksen savukoneen kanssa ihmismeren läpi DJ:n soittaessa Bomfunk Mc’s:n freestyleriä ylätasanteella. Elina tykitti kuvia siihen tahtiin että salamavalo hoiti strobovalojen virkaa."

 

Sonya Ingher, tuottajaharjoittelija:

"Juuri aloittaneen harjoittelijan näkökulmasta projekti edusti ammattimaista tuottajan työtä ja laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Päivät olivat hektistä, mutta niin onnistuneesti suunniteltuja, että kaikki sujui erinomaisesti. Mieleen painuivat erityisesti upeat miljööt ja paikasta toiseen rientäminen. Kuvaukset olivat täynnä naurua niin työryhmän kuin mallien kesken. Erityisesti pikkujouluja kuvatessa tunnelma oli katossa. Mallit tanssivat letkajenkkaa, salaman valo välkkyi tiuhaan tahtiin, heittelimme tekolunta ympäriinsä ja työryhmä tanssahteli mukana."

 

Natalia Baer, asiakasvastaava:

"Budjetissa ja aikataulussa pysyminen  on tärkeää aina, mutta tämänkaltaisissa jättirysäytyksissä asiakasvastaavana tulee laitettua kuvausaamuina jopa pikkuvarpaat ristiin. Juna etenee ja sitä toivoo, että ihan kaikki menisi supernappiin kaikilla, koko kuvausten ajan. Tämän kuvauksen aikana odotin jännityksellä  tuottajamme Katan kanssa sovittua pientä puhelintsekkiä ensimmäisenä kuvauspäivänä. Kun soitin sovittuna aikana, tiesin, että tilanne on päällä ja tulemme puhumaan napakasti. ”Kaikki hallinnassa ja hyvin, mutta just nyt vähän tilanne päällä” oli puhelun sisältö. Lisätietoja ei auttanut kuin odottaa iltaan. Nähdessäni esikatselukuvat haukoin henkeä. Ihan järjettömän hieno kokonaisuus!"

 

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Kata Niemi

Kuvaaja

Elina Manninen

Assistentti

Jesse Pohjonen

Assistentti

Sonya Ingher

Meikki ja hiukset

Tiina Willman

Meikki ja hiukset

Satu Arvo

Puvustus

Helena Taylor