Uutinen

Auta aina miestä, jolla on hieno parta

Lokakuun 11. on tarjolla harvinaista herkkua: Antti Karppinen pitää luovuustyöpajan Suomessa osana Keksin 10-vuotisjuhlallisuuksia.

Antti Karppinen, kuka olet
Olen maailmalla kiertävä savolainen Illustrative commercial -kuvaaja ja kuvittaja, joka yrittää muuttaa ihmisten ajatusmalleja. Nykyään noin puolet työstäni koostuu erilaisista koulutuksista. 

Miten olet päätynyt maailmalla kysytyksi luennoitsijaksi?
Muutin 2014 perheeni kanssa vuodeksi Walesiin ja asetin itselleni kaksi ammatillista tavoitetta: halusin kuvata Walesin suurimman rugby-joukkueen ja BBC:lle leffapostereita. Kun yritin hakeutua suoraan päämääriini, huomasin nopeasti, että ovet olivat tiukasti kiinni. Päätin pyrkiä tavoitteisiini askel kerrallaan. 
Kun keskityin mahdollistamaan yksittäisiä tilanteita, huomasin, että kaikki lähti ja jatkui aina siitä, että autoin tuntematonta ihmistä pyytämättä vastapalvelusta. Puolessa vuodessa olin kulkenut pisteestä nolla molempiin tavoitteisiini. Koska dokumentoin kaikki tilanteet ja tapaamani ihmiset kaavioksi, näin verkostoitumiseni konkreettisesti. Oivalsin muun muassa, että kannattaa aina ottaa yhteyttä tuntemattomiin ja auttaa miestä, jolla on hieno parta.
Jossain vaiheessa tajusin, että minulla on annettavaa muutenkin kuin teknisesti. Inspiroin ihmisiä jakamalla heidän kanssaan sen, miten olen päätynyt tähän missä olen. Olen puhunut muun muassa Googlelle New Yorkissa ja Adobelle Islannissa. Olen nyt matkalla Meksikossa ja lokakuussa puhun Keksissä.

Mitä Keksin luovuustyöpajassa tapahtuu?
Puhun luovuudesta sekä luovuuden ja oman tyylin kehittämisestä. Annan vinkkejä sekä jaan kokemuksiani ja oppimaani. Käyn läpi luovuuden kehittämismetodeja.
Kerron omista projekteistani ja prosesseistani esimerkkikuvia ja -videoita hyödyntäen. Puhun myös kirjoitettujen sisältöjen merkityksestä ja verkostoitumisen tärkeydestä.

Miksi kannattaa osallistua?
Koska on tärkeämpää inspiroitua kuin oppia tekniikoista. Osallistujat saavat paljon teknisiä työkaluja tärkeämpiä välineitä työhönsä.

Kenelle työpajastasi on hyötyä?
Visuaalisella alalla toimiville, graafisen alan ammattilaisille ja erityisesti valokuvaajille.

Koska, missä ja mitä maksaa?
Perjantaina 11.10.2019 klo 14.30-17.00
Paikka: Keksi, Mannerheimintie 142, 00270 Helsinki
Hinta: 50€ + alv 24%

Ilmoittautuminen työpajaan on päättynyt.


Tutustu Antin portfolioon tästä.