Blogi

Paljastuskirje

Kirjoita kirje ja ihastu.

Ensimmäisen kirjeen keksiläisille kirjoitin puoli vuotta sitten. Se oli työhakemukseksi verhoiltu vetoomus, että keksiläiset valitsisivat juuri minut uudeksi asiakasvastaavaksi. Kirjoitin kirjeen tietämättä tarkalleen, keitä kaikkia puhuttelin. Tiesin kyllä, ettei työhakemusten kanssa pitäisi kikkailla. Mutta se kirje pulppusi suoraan sydämestä. Sitä kirjettä ei voinut olla kirjoittamatta. Tämän kirjeen kirjoitan jo paljon laajemmalle joukolle: keksiläisten lisäksi myös Keksin asiakkaille ja kumppaneille – nykyisille ja tuleville.

Olkoon tämä paljastuskirje tutuillemme, viettelykirje sellaiseksi tuleville. Olette meille tosi tärkeitä. Puhumme teistä päivittäin, näemme teistä uniakin. Toivomme teille pelkkää hyvää ja koitamme tuottaa sitä teille mahdollisimman paljon omalla työllämme. Teitä on monenlaisia ja monenkokoisia. Kaikki yhtä tärkeitä ja arvokkaita meille.

Kirjeenvaihto teidän ja meidän välillä ei ole mikään uusi juttu. Projektityökalussamme Luutussa kaikki – siis ihan kaikki – projektiin osallistuvat pääsevät samojen tietojen ja viestien äärelle. Väärinkäsityksiä tai tietokatkoksia sattuu sen ansiosta harvoin jos ollenkaan. Asiakkaat, strategit, suunnittelijat ja kaikki tuotantoihin osallistuvat voivat olla yhtä perillä kaikesta. Salaisuuksia emme halua emmekä pääse valmistelemaan. Kaikki tekemämme työ pohjaa teidän, asiakkaidemme, kanssa käymiimme keskusteluihin ja teiltä saamiimme materiaaleihin. Me vain autamme yhdistelemään teiltä saamiamme tietoja ja asioita niin, että lopputuloksessa on mukana kaikki oleellinen hyvässä, käytännönläheisessä järjestyksessä. Suunnittelua tehdään, jotta toteuttaminen olisi helppoa. Me suunnittelemme tosi mielellämme ja me toteutamme tosi mielellämme. Parasta on, jos pääsemme tekemään molempia samalle asiakkaalle.

Ehdottomasti tämä on rakkauskirje keksiläisille. Taidan olla vähän ihastunut. Ensimmäiset kaksi kuukautta teidän kanssanne ovat tuntuneet yhtaikaa vuodelta ja viikolta. Päivät ovat olleet täynnä uuden oppimista ja vanhan hyödyntämistä. Abstraktia analysoimista ja konkreettisia tekoja. Käsi- ja aivotyötä parhaimillaan. Työnteko teidän kanssanne on avointa, rehellistä, laadukasta ja kunnollista. Mitään ei tehdä sinne päin. Vastuu kannetaan, vaikkei se aina olisikaan pelkästään helppoa tai mukavaa.

Alakouluikäisenä kirjoitin illat kirjeitä samalla luokalla oleville ystävilleni. Vanhempani ihmettelivät, miten voi olla niin paljon asiaa, vaikka on viettänyt koko päivän yhdessä. Nyt minä ihmettelen, miten omille lapsilleni voi tulla satoja whatsapp-viestejä yhden päivällisen aikana.

Kirjoittakaa kirjeitä. Niistä voi alkaa mitä vain.


<3:lla
Lotta
Keksin asiakasvastaava
 

Blogin kuva on Helsingin Seurakuntayhtymälle tuotetusta kuvasarjasta, valokuvaajana Elina Manninen.
Lisää Keksin ja Helsingin Seurakuntayhtymän yhteistyöstä voit lukea täältä.