Blogi

Henkilökuvia tarvitaan enemmän kuin koskaan

Viime aikoina ihmiset ovat oppineet arvostamaan uudella tavalla ihan tavallista työarkea ja yhteyttä kanssaihmisiin.
Keksin henkilökuvauksissa se on näkynyt hyvänä fiiliksenä ja leppoisana rupatteluna. Huolehdimme, että jokainen voi tulla kuvauksiin turvallisin mielin.

Henkilökuvaus aikana, jolloin kaikkia kontakteja pitäisi välttää? Fiksusti toteutettuna täysin mahdollista ja turvallista. Jopa virkistävää!

”Isoissa yrityksissä moni on tehnyt pian jo vuoden töitä etänä. Lähes kaikki ovat olleet iloisia siitä, että ovat päässeet pois kotoa, tekemään jotain erilaista ja ottamaan kontaktia muihin ihmisiin. He ovat jääneet jopa juomaan kahvia ja juttelemaan elämästä. Ihmiset ovat selvästi kaivanneet sitä eri tavalla kuin normaalisti”, tuotantoassistenttimme Julia Paajanen kertoo.

Valokuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää on samaa mieltä. Poikkeusajan ympärillä pilkahtelee hopeareunus. 

”Ihmiset ovat olleet aivan fiiliksissä. Se on ollut outoa, koska usein ihmiset ovat, että ”voi ei, taas tää kuvaus”. Mutta nyt kun ihmiset ovat olleet maaliskuusta asti himassa, he ovat olleet innoissaan, kun jotain tapahtuu.”

Etätyöväki on tullut varta vasten kuvauspäiväksi töihin, ja kiireen tuntu on loistanut poissaolollaan. Kuvaukset on koettu yhdistävänä tekijänä, vaikka ihmiset eivät ole päivän aikana edes nähneet toisiaan.

”Yleensä ihmisillä on mielessä miljoona työasiaa, ja aina on jokin palaveri, josta juostaan pikaisesti kuvattavaksi. Nyt ei ole ollut yhtä kiire kuin tavallisesti. Kuvattavien tunnelmat ovat olleet kuin tyky-päiviltä”, Suvi-Tuuli naurahtaa.

 

Henkilökuvauksia on turvallista järjestää myös poikkeusaikana

Miksi asiakkaamme ovat toivoneet henkilöstön kuvauksia, vaikka poikkeusaika vaatii omat kommervenkkinsa?

”Kuvauksia on turvallista järjestää tänäkin aikana. Vaikka on korona, asiakkaan työt rullaavat koko ajan, ja kuvia tarvitaan”, Julia selittää.

”Henkilöt ovat itse maininneet, että nyt he tarvitsevat kuvia enemmän kuin koskaan. Kuva tarvitaan jokaisessa etäpalaverissa. Osallistujien täytyy tietää, kenen kanssa he keskustelevat. Ajantasaiselle ja yrityksen arvoja vastaavalle kuvalle on nyt todella tarvetta”, Suvi-Tuuli kertoo.

Tuoreiden kuvien merkitys saattaa selkiytyä kuvattavalle vasta kuvauksen jälkeen. 

”Moni huomaa, miten suuri merkitys kuvalla on omasta yrityksestä viestimiseen. Kuvauksissa voidaan ottaa jokaisesta useampia kuvia, joissa säilyy sama henki, vaikka kuvauspaikka muuttuisikin. Näin kuvat ovat helposti tunnistettavia myös eri alustoilla”, Suvi-Tuuli toteaa.

 

Miten huolehdimme kuvausten turvallisuudesta?

Kuvauksiimme on pöpöille porttikielto.

Aina kun asiakkaamme toivovat, että kohtaamisia on mahdollisimman vähän, toteutamme kuvaukset niin, että paikalla on vain yksi kuvattava kerrallaan. Kuvattavan lisäksi kuvauksissa on läsnä vain minimitiimi: valokuvaaja ja tuotantoassistentti. Varaamme jokaiselle kuvattavalle reilusti aikaa, jotta päällekkäisyyksiä ei pääse syntymään.

Kuvattavien välillä vaihdamme maskit uusiin, ja jokaisen kuvauksen jälkeen desinfioimme ovenkahvat ja muut pinnat, johon yleisimmin kosketaan.

Isoissa tuotannoissa kiinnitämme erityistä huomiota suunnitteluun, aikataulutukseen ja siihen, että vain tarvittavat ihmiset ovat fyysisesti läsnä.

”Pystymme toteuttamaan kuvaukset nopeallakin aikataululla. Se on asiakkaalle iso juttu. Pidämme huolen siitä, että kuvauksiin voi tulla aina turvallisin mielin. Ihmiset ovat olleet tosi tyytyväisiä”, Julia iloitsee.

 

Lue lisää muista poikkeusajan palveluistamme täältä!