Keissit

Tasa-arvoista työelämää kuvaamassa

Toteutimme STTK:lle kuvaukset, joiden tavoitteena oli rakentaa keskusjärjestölle monipuolinen oma kuvapankki. STTK on poliittisesti sitoutumaton, koulutettujen ammattilaisten järjestö, joka kehittää suomalaista työelämää. Järjestö huomioi työssään erityisesti tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja vastuullisuuden.

Henkilöllä, jolla on kehitysvamma, on tyhjä vesilasi kädessä.
Pöydällä on keltainen kirja, jonka nimi on Valtion talousarvioesitys.
Henkilöitä toimistotyötiloissa.

Valokuvaaja Markus Pentikäinen, mitä erityistä haluaisit nostaa esiin tästä projektista?

 

"Minulle on tärkeää olla mukana tekemässä vaikuttavaa viestintää ja ratkoa viestinnän haasteita visuaalisin keinoin. Olin tässä tuotannossa mukana jo työpajavaiheessa, jossa pohdimme asiakkaan tarpeita ja sopivaa ratkaisua toteutustavaksi. Kuulin työpajassa asiakkaan toiveet ja hiljaiset signaalit, joiden välittyminen minulle oli tärkeää. Toisinaan kuvatoiveita on vaikea sanallistaa, mutta valokuvaajana voin alkaa rakentaa niitä visuaalisesti mielessäni jo varhaisessa vaiheessa.

Määrittelimme työpajan jälkeen kuva-aiheet ja kuvaustyylin, jossa yhdistyvät ajattomuus ja dokumentaarisuus. Kuvasin suuren osan projektista Hasselbladin niin sanotulla keskikoon kameralla. Työskentely keskikoossa on kuvatessa vähän hitaampaa, mutta formaatti antaa syväterävyyteen ja kuvan piirtoon sellaista "herkkua", että se oli ehdottomasti tässä projektissa oikea valinta.

STTK:n kuvatuotannossa suuri osa malleista oli asiakkaan ja heidän jäsenjärjestöjensä omaa henkilöstöä tai työntekijöiden lähipiiriä. Keksin tavismallien avulla toimme castingiin ripauksen lisää monimuotoisuutta. Kuvattavat heittäytyivät loistavasti tilanteisiin, ja parasta oli, että he esiintyivät pääosin itselleen tutuissa rooleissa. Asiantuntijat olivat silminnähden ylpeitä omasta, merkityksellisestä työstään, ja onnistuimme mielestäni tuomaan tämän kuvissa hyvin esiin. Kokonaisuus on runsas, ja kuvat ovat olleet erittäin aktiivisesti STTK:n käytössä erilaisten työelämäaiheiden kuvituksena."

 

 

Henkilöt ottavat yhteiskuvaa kaupunkimiljöössä.
Henkilön kädet maksupäätteellä.
Henkilö pyyhkii puupöytää.
Henkilö on puhelimessa.
Eduskunnan iso ja avara tila, jossa useita henkilöitä. Kaksi henkilöä istuvat tietokoneiden kanssa pöydän ääressä.
Henkilö tekee keppijumppaa toimistomiljöössä. Henkilö kävelemässä eduskunnan edustalla olevia rappusia ylös.
Kaksi lasta leikkivät hiekkalaatikolla, aikuinen henkilö on myös ulkona.
Aikuinen ja kaksi lasta istuvat ruokapöydässä ja hymyilevät toisilleen.

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Liisa Eerola