Keissit

Kela

Kelan kuvamaailmassa ihmisten arki on oikeiden ihmisten aitoa arkea, ei liian hienoa ja kiillotettua. Arjen askareiden kiinnostavuus tulee saada ikuistettua kuviin realistisina hetkinä.

Yhteistyö Kelan kanssa käynnistettiin kuvakonseptoinnilla, jossa kuvien tarvetta tarkasteltiin laajemmin kuin pelkästään uusien nettisivujen näkökulmasta. Kelan kuvamaailma haluttiin yhtenäiseksi, vastaamaan Kelan arvoja, tehtävää ja visiota. Konseptoinnin tuloksena syntyi kuvien tyyli ja tapa käyttää kuvia viestinnässä. 

 

Konseptoinnin jälkeen yhteystyö Keksin kanssa jatkui kuvatuotannoilla. Vuosien varrella Kelan kuvamaailmaa on rakennettu pitkäjänteisesti Keksin kanssa ja Kelan eri aiheita mm. arkea, lapsiperheitä, työttömyyttä, vammautumista, kuntoutusta, opiskelua, muuttoa, elämänmuutoksia, toimeentulotukea, tasa-arvolakia ym. on kuvattu laajasti. Kuvauksissa on käytetty Keksin tavismalleja ja Kelan omaa henkilöstöä. 


”Kiva, kun pystyy ostamaan
kaiken samasta paikasta!”

Vuosiin on mahtunut monenlaisia tuotantopäiviä. Ennakolta tiedettyjen kuvausten  lisäksi myös kiirellisiä tarpeita. Kerran Kela tarvitsi kuvat viikossa. Ja se onnistui! Kaikki tämä mahtui yhteen viikkoon: tuotantopäivän suunnitelman kirjoittaminen, mallien hankinta ja ohjeistus, lokaatioiden hankinta, kuvausjärjestelyt, varsinainen kuvauspäivä sekä valittujen kuvien käsittely ja toimitus. Erittäin ripeän toiminnan mahdollisti se, että Keksi tuntee Kelan tyylin ja tarpeet erittäin hyvin ja Kela luottaa Keksin toimintatapoihin.

 

”Kuvauspäivät ovat yleensä
hauskoja: vaikka aikataulu on
tiukka ja päivät pitkiä, niin
tunnelma on rento ja leppoisa!”

 

Keksin projektinhallinta ja kuvapankki saavat myös kehuja Kelalta. Keksin käytössä on projektinhallintatyökalu, jossa kaikki projektiin liittyvät asiat ovat koko työryhmän ja asiakkaan nähtävillä. Kuvapankista on helppo katsoa kuvauspäivän aikana kuvatut kuvat, tilata halutut ruudut ja palata kuviin myöhemmin, kun lisätarpeita herää.

Kuvien käyttö Kelan viestinnässä on lisääntynyt todella paljon sen jälkeen, kun yhteistyö Keksin kanssa aloitettiin.

 


Keissin lähde:
Nana Uitto, Kela

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Natalia Baer

Tuottaja

Kata Niemi

Valokuvaaja

Katri Lehtola

Meikkaaja

Satu Arvo

Tuottaja

Kerttu Penttilä