Keissit

Brändikuvia ja videomateriaalia VR:n moniin kanaviin

”Laadukasta, brändinmukaista, kustannustehokasta, mutkatonta, idearikasta ja helppoa.” Näin vastasi VR:n sisältösuunnittelija, Inka Honkanen, kun kysyimme, millaista yhteistyö Keksin kanssa on.

Aikuinen ja nuori hymyilevät ja katsovat junan ikkunasta ulos.

Mitä VR haluaa viestiä brändikuvilla ja -klipeillä, VR:n sisältösuunnittelija Inka Honkanen?

”Haluamme viestiä brändikuvilla ja -videoilla junamatkailun helppoutta ja sitä, miten juniemme palvelut vastaavat erilaisten matkustajien tarpeisiin. Kuvien avulla tuodaan esiin junan palveluita ja sitä, miten matka-ajan voi käyttää hyödyksi. Kuvien avulla haluamme inspiroida ihmisiä tekemään ympäristöviisaita valintoja ja kulkemaan niin arjen kuin vapaa-ajan matkoja junalla.”

 

Missä kaikkialla kuvia ja videoklippejä käytetään?

”Aineistoja käytetään laajasti läpi eri kanavien. Eniten materiaalit näkyvät omissa digikanavissamme (vr.fi & VR Matkalla -sovellus) sekä sosiaalisessa mediassa. Niitä käytetään myös digimainonnassa sekä sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä – toisinaan myös fyysisissä mainospinnoissa, kuten junajulisteissa.”

 

Henkilö istuu junassa, hänellä on silmät kiinni ja hän pitää kuulokkeistaan kiinni. Aikuinen ja nuori istuvat junassa ja katsovat toisiaan hymyillen.
Kaksi nuorta istuvat junassa ja katsovat kahta aikuista, jotka nojaavat nuorten selkänojaan ja hymyilevät. Aikuinen ja nuori istuvat junassa ja pelaavat korttia.

Mikä on teille tärkeää tuotantokumppanin valinnassa?

”Laadukas ja brändinmukainen tuotos on kaiken a ja o, mutta arvostamme myös avaimet käteen -toimintatapaa ja perusteellista tuotannon suunnittelua. Myös kustannustehokkuus kuvauspäivien ja niistä saadun materiaalin välillä vaikuttaa valintaamme.”

 

Miksi juuri Keksi valikoitui kumppaniksi kuva- ja klippituotantoon?

”Kilpailukykyinen hinta yhdistettynä saatavan materiaalin suureen määrään on Keksin ehdoton kilpailuvaltti. Kuvauksista saadun materiaalin laajat käyttöoikeudet ja pitkä käyttöikä ovat myös tärkeitä tekijöitä. Keksin kanssa työskentely on osoittautunut mutkattomaksi, idearikkaaksi ja helpoksi kaikin puolin.”

 

Kolme aikuista kippistävät juomiaan junan ravintolavaunussa.
Aikuinen lukee kirjaa junan ravintolavaunussa.
Kaksi aikuista hymyilevät toisilleen ja syövät lihapullia ja perunamuusia junan ravintolavaunussa.

Mitä erityispiirteitä on junassa kuvaamisessa?

”Juna tilana luo tiettyjä haasteita ahtautensa vuoksi kuvakulmien ja valaisun suhteen. On myös oma operatiivinen palapelinsä saada tietynlainen juna tiettyyn paikkaan tiettynä aikana, sillä kalusto on pääsääntöisesti tehokkaasti ajossa. Olemme ratkoneet näitä haasteita järjestämällä kuvauksia pääosin varikolla, jolloin emme ole niin tiukasti junien kulkuaikataulujen varassa. Varikolla seisovassa junassa taas on haasteena ikkunasta näkyvä maisema, tai ennemmin sen puuttuminen. Keksi on tuonut tähän hyviä ratkaisuja, joiden avulla etenkin videoklippeihin on luotu uskottavan näköistä liikettä.”

 

Miten kuvailette Keksin tavismalleja ja malliprosessia?

”Mallien valinta on tehty melko helpoksi. Jokaiseen rooliin on ollut muutama ehdokas, joista on voitu valita kuhunkin kuvauksiin sopiva porukka. Suurin osa tavismalleista on ollut ilmiömäisen luontevia kameran edessä. Ainoastaan lapsiesiintyjillä on ilmennyt joskus pientä ramppikuumetta, mikä on tietysti täysin ymmärrettävää.”

 

Mihin suosittelette matkustamaan kesällä junalla?

”Kesällä Suomi herää aivan eri tavalla ja on täynnä mitä hurmaavampia kesäkaupunkeja! Suosittelemme ottamaan haltuun vaikka koko kotimaan lomalipulla, jolla voi matkustaa rajattomasti valitsemansa ajanjakson aikana!”

 

 


 

Aikuinen hymyilee ja pitää puhelinta korvalla junassa.
Aikuinen istuu junassa ja tekee merkintöjä pöydällä oleviin papereihin.
Kolme aikuista istuvat junassa neljän hengen hytissä ja hymyilevät ja katsovat puhelinta.

Keissin tiimi

Asiakasvastaava

Jenni-Justiina Niemi

Tuottaja

Liisa Eerola

Valokuvaaja

Pia Inberg

Videokuvaaja

Mika Pakarinen

Stylisti

Helena Taylor

Meikkaaja

Anne Flink

Assistentti

Jesse Pohjonen

Assistentti

Ahmet Karayel