Uutinen

Tytöt tapaamassa naisjohtajia

Tytöt kävivät tutustumassa naisjohtajien uratarinoihin Canonilla. Kysymyksiä ja keskusteltavaa työelämän mahdollisuuksista riitti.

Osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa Keksi toteutti ensimmäisen nuorten ja naisjohtajien tapaamisen Canonin kanssa. Tapaamiseen osallistui noin kolmekymmentä lukioikäistä tyttöä. 

Tapaamisessa tytöt saivat tietoa työelämästä, kuulivat erilaisia uratarinoita ja pääsivät esittämään kysymyksiä naisille. Keskustelu kävi vilkkaana ja erityisesti tyttöjä kiinnosti mistä naisten työpäivät koostuvat, miten naiset ovat päätyneet ammatteihinsa ja mitä haasteita he ovat urallaan kohdanneet.

Osallistujat olivat erittäin ilahtuneita mahdollisuudesta päästä tutustumaan Canoniin työpaikkana. Lukiolaiset pohtivat ammatinvalintakysymyksiä tiiviisti, mutta lukioon ei sisälly harjoittelujaksoja. Yritysten tarjoamat tutustumismahdollisuudet ovat arvokkaita, sillä se, että pääsee kurkistamaan työyhteisöihin ja kuulee yritysten arjesta avaa ymmärrystä erilaisista ammateista ja antaa paljon aineksia tulevaisuuspohdintoihin. Videolla lisää osallistujien sekä järjestäjien ajatuksia tapaamisen annista.