Uutinen

Tuomas Uusheimo ehdolla Sony World Photography Awards 2019 -kilpailussa

Keksin valokuvaaja Tuomas Uusheimon kuvasarja Paimion parantolasta on valittu Sony World Photography Awards 2019 finaaliin.

Maailmanlaajuinen, kaikille avoin ja arvostettu Sony World Photography Awards järjestettiin tänä vuonna 12. kertaa. Osallistujia oli ennätysmäärä: kilpailuun lähetettiin 327 000 valokuvaa. Tuomaksen valokuvasarja on ehdolla yhtenä 61 finalistista Professional -ammattilaissarjan voittajaksi. Vuoden valokuvaaja-tittelin lisäksi 17.4. julkistettava voittaja palkitaan Sonyn valokuvauskalustolla ja 25 000 Yhdysvaltain dollarilla.

Rakennetun ympäristön ja arkkitehtuurin kuvaamiseen erikoistunut Tuomas on finaalipaikasta otettu, iloinen ja yllättynyt. Hän otti finaalikuvat viime syksynä omaan projektiinsa.
 

”Koen tärkeäksi nostaa esille näin hienoa ja kansainvälisesti poikkeuksellista funkkisrakennusta. Koska Paimion parantola on myynnissä ja ollut siksi viime aikoina paljon keskusteluissa, ajattelin, että juuri nyt on hyvä aika kuvata sitä.

Kymmenen kuvan sarjaan valikoitui pilvisellä ja sumuisella säällä ottamani kuvat, joissa rakennuksen hienovaraisuus ja elegantti arkkitehtuuri pääsee parhaiten esiin. Olosuhteet olivat täydelliset myös värikkäiden sisätilojen kuvaamiseen.

Sarjani kuvat ovat luonteeltaan klassisia, melko dokumentaarisia arkkitehtuurikuvia. Ne eivät kikkaile turhia ja olin niihin tyytyväinen heti niiden valmistuttua. Erityisesti sään ansiosta sain juuri sellaisia kuvia kuin halusin.”
 

Sony World Photography Awards Exhibition -valokuvanäyttely Somerset Housessa Lontoossa 18.4.–6.5.2019.
 

Tutustu Tuomaksen portfolioon täällä.