Blogi

Suunnittelun suuri merkitys

Tuottaja Kata Niemi huolehtii, että kuva- ja videotuotannot täyttävät asiakkaan toiveet. Mitkä ovat tuotantojen suurimmat väärinkäsitykset ja mikä saa tuottajan iloiseksi?

Keksin tuottaja Kata Niemelle kuva- ja videotuotannot ovat yhdistelmä luovuutta ja suunnittelua. Katalle tuottajan tehtävien parasta antia ovat valmiin lopputuloksen näkeminen ja tiimityöskentely.

”Pidän kuvausten suunnittelun lisäksi siitä, että jokainen kuvaaja tuo suunnitelmaan lisämaustetta kuvaamalla omalla tyylillään.”

 

Minkälaisiin tarpeisiin asiakkaat pyytävät kuva- ja videotuotantoja?

Yleensä asiakkaalla on tiedossa jokin julkaisu, josta puuttuu vielä visuaalinen elementti. Näitä ovat esimerkiksi nettisivut, vuosikertomukset ja messumateriaalit.

 

Mitä asiakkaan kannattaa miettiä kuvatuotantoa tilatessa?

Briiffin selkeyttä: tärkeimmät kysymykset ovat minkälaista kuvaa tai videota tarvitaan, mihin tätä materiaalia käytetään, mikä on aikataulu ja mikä on budjetti.

 

Mitkä 3 asiaa tekevät tuotannosta onnistuneen?

Selkeä briiffi asiakkaalta, huolella valmisteltu suunnitelma ja ammattitaitoinen työryhmä.

 

Mikä ilahduttaa tuotantoja tehdessä?

Melkein aina asiakkaat ovat positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka paljon hyvää materiaalia yhdestä kuvatuotannosta saa. Ilahdun myös kuvauksissa syntyvistä erityisistä hetkistä, joita ei voi suunnitella ja jotka tuovat kokonaisuuteen uniikin lisän. Nämä tilanteet ovat seurausta taitavan työryhmän yhteistyöstä.

 

Mikä on yleisin tuotantoihin liittyvä väärinymmärrys?

Joskus ajatellaan virheellisesti, että suurin painoarvo olisi pelkästään kuvauspäivällä. Tosiasiassa valtaosa työstä tapahtuu suunnitteluvaiheessa. Kuvauspäivä muuttaa suunnitelmat konkretiaksi ja tuo viimeisen kirsikan kakun päälle.

 

Enemmän käytännön vinkkejä ja tietoa kuva- ja videotuotannoista Katalta Keksin teema-aamiaisella 17.5. Lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.