Blogi

Ostatko kallista vai halpaa?

Kuulen usein ensitreffeillä potentiaalisen asiakkaan kanssa, miten kallista on ostaa palveluita. Mikä tässä työssä oikein maksaa?

Luovalla alalla on pitkät perinteet palkan ja palkkioiden puristamisesta minimiin. Koska tekeminen on niin kivaa, ettei se edes tunnu työltä, ei siitä oikeastaan tarvitse saada edes kohtuullista korvausta. Me emme ajattele tai toimi näin. Annamme asiantuntemukselle, osaamiselle ja ajalle sille kuuluvan arvon. Se maksaa, mutta onko se kallista?

 

Me ratkaisemme Keksissä asiakkaidemme strategisia pulmia, toteutamme visuaalisia sisältöjä ja kuvaamme tarpeen mukaan – vedessä, maalla ja ilmassa. Myymme kunnianhimoista asiantuntijatyötä, luovaa osaamista sekä huolella suunniteltuja ja toteutettuja tuotantoja, huippuosaajien työtunteja.

Kun Keksi lähes kymmenen vuotta sitten starttasi, me omistajat päätimme, että yhdessä asiassa olemme ehdottomia: me olemme reilu ja tasa-arvoinen luovan alan työllistäjä, jonka tekijät ovat motivoituneita, suhtautuvat intohimoisesti työhönsä ja saavat siitä kohtuullisen palkan.

 

Me teemme työtä Suomessa, huolehdimme kaikista lakisääteisistä velvoitteista ja maksamme vapaaehtoisesti työntekijöidemme hyvinvoinnista tarjoamalla muun muassa liikuntaetuja. Kouluttaudumme ja huolehdimme, että asiakkaidemme käytössä on paras mahdollinen osaaminen. Peruskauraa?

Monet tekijämme, kuten valokuvaajat, stailistit ja kuvausjärjestäjät, ovat itsenäisiä yrittäjiä. Teemme heidän kanssaan pitkäjänteistä yhteistyötä. Edellytämme tekijöiltämme panostuksia kehittymiseen, työvälineisiin ja uuden oppimiseen. Siksi myös heidän työnsä on hinnoiteltu niin, että työnteolla voi paitsi elättää itsensä myös huolehtia ammattitaidostaan.

 

Luovalla alalla luovitaan turhan usein myös projektien johdossa, raha-asioissa ja vaikutusten mittaamisessa. Keksissä luovuudelle tehdään tilaa jämpteillä prosesseilla ja oikeilla työkaluilla. Käytämme asiakkaiden rahat tarkoituksenmukaisesti ja olemme kustannustehokkaita.

Me teemme visuaalisesta viestinnästä investoinnin ja käännämme kuluerät tuottoisiksi toimiksi. Säästämme asiakkaan aikaa ratkaisemalla haasteita. Olemme kehittäneet työskentelytapamme läpinäkyväksi ja suoraviivaiseksi.

 

Kun keskustelemme kustannuksista, teemme sen aina selkokielellä ja selkeästi kirjallisesti eriteltynä. Jos asiakas muuttaa mieltään, toivookin toisenlaista toteutusta tai tuplaa budjetin, hän näkee, mitä se tarkoittaa käytännössä.

Lopulta, asiakkaidemme mielestä, Keksi ei ole kallis. Jos he arvioivat säästynyttä työaikaansa, saavutettuja tuloksia ja onnistumisia, työmme on kustannustehokasta ja lopputulos erinomainen.

Jos haluat kuulla keinoista, joilla voit vaikuttaa hintaan, kerron mielelläni lisää!

 

Jenni
Keksin toimitusjohtaja

 

P.S. Näillä keinoin säästät kustannuksissa:

  • Vastaa kysymyksiin avoimesti ja ajallaan. Säästät kaikkien aikaa – ja kustannuksia.
  • Anna selkeä briiffi, kerro myös mitä et tahdo.
  • Solmi pitkäaikaisia yhteistyösopimuksia ja tee aidosti yhteistyötä!

 

Blogin kuvan toteutti Tuomas Kujansuu.