Blogi

Kuvia, jotka tekevät ihmiset onnelliseksi

Miten kääntää pimeä valoksi ja näkymätön näkyväksi?

 

Asiakkaamme Työterveyslaitoksella antoi meille ihanan palautteen:

"Nämä tähän mennessä kuvatut kuvat tekevät minut onnelliseksi. Niissä on jotakin ihanaa valoa, ilmaa, positiivisuutta ja elämää, jota en osaa tämän tarkemmin määritellä. Ne myös onnistuvat keskittymään olennaiseen ja kertomaan kuitenkin samalla paljon. Jotenkin niistä vain välittyy kaikki se, mitä pyydettiin, ja vähän enemmänkin. Kiitos!” 

Me Keksillä haluamme ehdottomasti lisätä asiakkaidemme onnellisuutta jatkossakin. Olemme koonneet yhteen videoon vilauksia neljästä kuvatuotannosta, jotka tehtiin yhdessä asiakkaidemme kanssa. Aloitimme päivän Nuuksion metsistä, aamunuotion ääreltä. Aamukahvien lomassa asiakkaalle otettiin tunnelmalliset, luonnonläheiset asiantuntijakuvat. Toinen kuvaus toteutettiin Kaapelitehtaan studiolla ja kolmas asiakkaan omissa toimitiloissa. Päivän viimeinen keikka kuvattiin Tavastialla illan kääntyessä yöksi. Taisi Anna Puu laulaa jotain kultareunuksisesta kuvasta.

Kaiken kuvasuunnitteluun ja tuotantoihin liittyvän lisäksi Keksissä hallitaan myös animaatiot ja tiedon visualisoinnit. Niiden avulla voidaan helposti havainnollistaa asioita, jotka eivät ole tavallisesti näkyvillä. Liikkuvalla kuvituksella ja grafiikalla voidaan kaivautua vaikka maan alle, sukeltaa moottorin sisälle, tai tehdä abstraktista ja aineettomasta asiasta, kuten organisaation muutoksesta, näkyvää ja ymmärrettävää. Eri asioiden välisiä suhteita tai erilaisten muuttujien vaikutuksia ympäristöönsä voidaan kuvata ilman arkitodellisuuden ja kameroiden rajoituksia.

Olemme valmiina hommiin niin vuoden pimeimpään kuin valoisimpaankin aikaan. 

 


 

Videon on kuvannut Anton Baer. 
 

Videolla esiteltyjen tuotantojen kuvaajat:

Kiilto – Mikko Vähäniitty
YIT –  Tommi Mattila
Keva – Pia Inberg 
Tavastia – Pietari Purovaara