Uutinen

Keksin Tuomas Uusheimo hopealle!

Valokuvaaja Tuomas Uusheimon kuvasarja Paimion parantolasta sai toisen palkinnon Sony World Photography Awards 2019 -kilpailun arkkitehtuurisarjassa. Keksi hurraa ja onnittelee!

 – Tuomas on aivan omassa luokassaan rakennettujen ympäristöjen kuvaajana, Keksin luova johtaja Natalia Baer sanoo. – Hänellä on aivan erityinen kyky tehdä katsojalle kiinnostavia ja merkityksellisiä kuvia arkkitehtuurista. Kuvat syntyvät merkitysten, muotojen ja valon ymmärryksestä yhdistettynä tekniseen osaamiseen ja vahvaan ammattitaitoon. Olemme todella ylpeitä Tuomaksen menestyksestä.

Rakennetun ympäristön ja arkkitehtuurin kuvaamiseen erikoistunut Tuomas kuvasi Paimion parantolaa viime syksynä ja sai sumuisen sään ansiosta juuri sellaisia kuvia kohteestaan kuin halusi. Kuvasarjassa rakennuksen hienovaraisuus ja elegantti arkkitehtuuri sekä värikkäiden sisätilojen erityisyys nousevat erinomaisesti esiin. Kuvat tekevät Aallon mestariteokselle oikeutta.

– Koen tärkeäksi nostaa esille näin hienoa ja kansainvälisesti poikkeuksellista funkkisrakennusta. Sarjani kuvat eivät kikkaile turhia vaan ovat luonteeltaan klassisia, melko dokumentaarisia arkkitehtuurikuvia, Tuomas Uusheimo sanoo.

 

Sony World Photography Awards Exhibition -valokuvanäyttely Somerset Housessa Lontoossa 18.4.–6.5.2019.

 

Tutustu muihin palkittuihin kuviin 
Tutustu Tuomaksen portfolioon