Uutinen

Keksillä on uusi mediapankki

Hyviä uutisia! Olemme Keksillä ottaneet käyttöön uuden mediapankin vanhan kuvapankkimme tilalle. Uusi mediapankki on rakennettu PhotoDeck-alustan avulla palvelemaan erityisen hyvin Keksin asiakkaita.

Keksin mediapankin etusivu, jossa henkilö lakkaa toisen henkilön sormia.

 

Olemme kehittäneet mediapankkia yhdessä kuvaajamme Markus Pentikäisen kanssa. Markuksen vahva kokemus parinkymmenen vuoden ajalta mm. kuvatoimittajana mediataloissa yhdistettynä Keksin laaja-alaiseen kuvapankkiosaamiseen asetti projektin tavoitteet korkealle.

”Keksi kartoitti yli kymmentä markkinoilla tarjolla olevaa mediapankkiratkaisua vuosien 2021–22 aikana. Yhtenä haasteena projektissa oli Keksin suuri kuva- ja videoliikenne, jossa asiakas on aktiivisesti mukana valitsemassa ja kommentoimassa kuvavalintoja alusta saakka. Useimmat muut ratkaisut olisivat vaatineet erillisen järjestelmätoiminnon rakentamista tätä työnkulkua tukemaan”, Markus kertoo.

Selvitystyön edetessä valinta kallistui PhotoDeck-alustaan. ”PhotoDeck on yli kymmenen vuoden iästään ja maailmanlaajuisesta käyttäjäkunnastaan huolimatta pieni ja ketterä jatkuvasti ajan hermolla pysyvä toimija, jonka kanssa olemme pystyneet räätälöimään mediapankin vastaamaan juuri Keksin tarpeita”, Markus jatkaa.

Mediapankin merkittävin ero entiseen kuvapankkiimme on se, että medipankissa voi selailla ja tilata myös videoklippejä. Mediapankissa kuvien ja videoklippien selaaminen ja valikoiminen on selvästi näppärämpää ja visuaalisesti miellyttävämpää kuin entisessä kuvapankissamme. Myös metadata ja asiasanat liittyvät tiedostoihin kätevästi. Kuvia koskevat tiedot kulkevat kuvien mukana niin, että asiakkaan on helppo etsiä materiaalia asiasanoilla ja tarkistaa esimerkiksi kuvaaja ja kuvauspäivä. Mediapankkia voi käyttää myös mobiilisti puhelimella tai tabletilla.

Vastedes kaikki tulevat kuva- ja videomateriaalit siirretään uuteen mediapankkiin asiakkaidemme katseltaviksi ja valittaviksi. Mediapankissa voi tehdä myös omia valikoimia suosikkikuvista ja lähettää niitä eteenpäin – näin kuvavalintojen tekeminen on helppoa vaikkapa silloin, kun valintoja pohtii tiimissä useampi henkilö.


Asiakkaamme voivat kirjautua uuteen mediapankkiin osoitteessa media.keksiagency.fi.

 

Keksi sai mediapankin kehitykseen rahoitusta Euroopan unionilta.