Uutinen

Esimerkkien voimalla parempaa tulevaisuutta

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanjan pohjalta ideoitu konsepti luo naisjohtajien ja nuorten kohtaamisia, joissa nuoret saavat esittää heitä kiinnostavia kysymyksiä suoraan naisjohtajille. Yritykset saavat jalansijaa tulevaisuuden ammattejaan pohtivien nuorten keskuudessa.

Naisjohtajien ja nuorten tapaaminen Canonilla syksyllä 2017. Kuva: Keksi

 

Työmarkkinoiden edelläkävijät hakeutuvat vuoropuheluun tulevaisuuden tekijöiden kanssa jo varhaisessa vaiheessa. Naisjohtajien ja nuorten tapaamiset ovat yrityksille upea mahdollisuus tavoittaa valintojen edessä olevat nuoret. Kokemuksemme mukaan nuoret janoavat tietoa työelämän mahdollisuuksista.

Tapaamisten tavoitteena on tarjota nuorille näkökulmia alanvalintakysymyksiin, työelämän vaihtoehtoihin sekä käsitystä siitä, mitä erilaiset työt konkreettisesti pitävät sisällään. Ennen kaikkea tarkoitus on antaa rohkeutta tavoitella vastuutehtäviä tulevaisuudessa.

Yritys saa itse määritellä tapaamisen ohjelman yllä olevat tavoitteet huomioon ottaen. Tilaisuus voi sisältää esimerkiksi luentomaisen hetken, jossa naisjohtajat kertovat omat tarinansa sekä yrityksen arvoista ja keskustelua koko ryhmän kesken tai pienryhmissä. Erittäin tärkeää on, että nuoret pääsevät itse esittämään kysymyksiä tapaamisen aikana.

 

Pilottitapaamiset innostivat nuoria

Syksyn 2017 aikana Keksi toteutti kaksi pilottitapaamista, joissa yhteensä 50 nuorta pääsi tutustumaan työelämään ja naisjohtajien työuriin. Nuorilla oli todella paljon kysyttävää ja keskustelu oli vilkasta. 

Yhdessä Canonin ja Googlen kanssa järjestetyt tapaamiset saivat paljon kiitosta niin nuorilta, opoilta kuin yrityksiltäkin. Avoimelle keskustelulle on siis suuri tarve. Nuoret pääsevät harvoin konkreettisesti näkemään ja kuulemaan, mitä erilaiset työtehtävät pitävät sisällään ja millaisia reittejä eri rooleihin voikaan päätyä.

Näin nuoret kommentoivat pilottitapaamisia:

"Oli mahtavaa päästä kuulemaan naisjohtajien monipuolisia uratarinoita ja saada inspiraatiota siihen, mitä tulevaisuudessa voisi itse tehdä. Naisjohtajia tavatessa oli kuin näkisi edessään tulevaisuuden itsensä, vahvan ja ammattitaitoisen työntekijän, jolla on kirkas ura edessä.”

"En niinkään aiemmin ollut kiinnostunut bisnesalasta/ markkinointialasta yms., mutta oli sinänsä helpottavaa kuulla, että useimmat naisjohtajista eivät edes olleet opiskelleet alaa aikaisemmin ja silti päässeet sinne töihin, koska en itse vielä tiedä mitä teen isona ja jos tulevaisuudessa tulee suunnan muutoksia niin mahdollisesti se markkinointi voisikin olla juurikin se ala minulle.”

Katso tunnelmia ensimmäisestä tapaamisesta!

 

Haluatteko mukaan?

Keksi videoi tilaisuudet ja toimittaa koostevideon tilaisuudesta yrityksen käyttöön. Keksiltä osallistuu tilaisuuteen tuottaja ja videokuvaaja. Tilaisuuden taltiointi sisältyy tapaamisen hintaan.

Tapaamiset järjestetään huhti-toukokuussa sekä syys-joulukuussa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimi nopeasti! Ilmoittaudu mukaan.

 

Hinta

Tapaamisen hinta 2 820 € + ALV 24%

 

Käytännössä

Tapaamisten suosituskesto on noin 2 tuntia, ajoittuen arki-iltapäivään klo 15-16 alkaen. 

Tilaisuuteen osallistuu noin 20-30 nuorta, osallistujamäärästä voidaan sopia tarkemmin tapauskohtaisesti.

 

Keksin vastuulla

    •    osallistujien hankkiminen tilaisuuteen

    •    osallistujien ohjeistaminen

    •    videointi, luvat ja koostevideo yrityksen käyttöön

 

Yrityksen vastuulla

    •    tila

    •    ohjelma

    •    tarjoilut

    •    tiivistelmä tapaamisen sisällöstä kutsuun lisättäväksi

    •    saapumisohjeet

 

Lisätietoa Naisjohtajat esiin! -kampanjasta ja upean datavisualisoinnin löydät täältä.