Blogi

Ajatukset rullaamaan

Työsuhdepyöräilyssä konkretisoituu työnantajan tuki ja matkanteon merkityksellisyys.

Keksissä on poljettu työsuhdepyörillä heti vuoden alusta – kiitos tuoreen verotusuudistuksen. Sen mukaan työsuhdepolkupyörä on verovapaa luontoisetu 1 200 euroon saakka vuosittain. Polkupyöräetu on ollut käytössä aiemminkin, mutta etua on tähän asti verotettu täydestä arvosta. Systeemi ei näin ollen ole ollut työntekijän tai työnantajan näkökulmasta taloudellisesti kovinkaan houkutteleva.

Mutta nyt kun taloudellinen vetovoima on saatu kohdilleen, on hyvä hehkuttaa työsuhdepyörän muita hyviä puolia.

Keksin tekemän puhtaasti empiirisen ja täysin subjektiivisen tutkimuksen tuloksena sähköavusteinen polkupyörä on sekä nopein että kätevin, joustavin ja ylivertaisesti kivoin kulkuväline noin 15 kilometrin päivittäisten työmatkojen taittamiseen pääkaupunkiseudulla. Ei harmia poikittaisliikenteen puutteesta, ei ruuhkia, ei pakokaasuja – eikä maskisuosituksia. Raitista ilmaa, riippumatonta liikkumisen vapautta ja liikuntaa kaksi kertaa päivässä. Parasta työmatkapyöräilyssä on kuitenkin se, mitä pään sisällä tapahtuu. Ihan huomaamattaan, siinä polkemisen tasaisessa tahdissa. Sitä rupeaa ajattelemaan. Aamulla yön yli levänneet aivot tuottavat yllättävän hyviä ideoita. Kotiin polkiessa tulee usein ratkaisseeksi ne hankalimmat solmut, jotka työpöydän ääressä eivät millään tahtoneet selvitä. Kyllä on hyväksi sekä työntekijälle että työnantajalle!

Sähköavusteisella pyörällä polkiessa kiertotie ei harmita yhtään. Matka saa mielellään olla pitkä, kun polkeminen on mielekästä. Ylämäessä tuntuu, kuin joku tuuppaisi takaa vauhtia, joten mitä jyrkempi ylämäki, sitä tyytyväisempi polkija. Ei tarvitse yksin jaksaa – vähän kuin työelämässäkin parhaimmillaan.

 

- Lotta
Asiakasvastaava

Ps. Hyvä äiti -palkinnon saa, kun päräyttää sähköpyörän turbovaihteen päälle, stigan köydellä kiinni tarakkaan ja päiväkotimatkan ajaksi lapsen stigan kyytiin. (Muistakaa kypärät!)